21 Ağustos 2016 Pazar

Cinsellik Ve Dürüst Aşina 9 Hatalı


Kadınların dikkatli olması gereken, doğru aşina yanlışlar...

Cinsel ilişki sonrası vajinanın sabunla yıkanması kadını enfeksiyonlardan korur: Hatalı!

Sabun ve yarı maddelerle yıkanması doğal ortamını bozar ve enfeksiyonlara aleyhinde direnci azaltır. Bu cins uygulamalar sonucunda mantar ve gardnerella vaginalis gibi bir takım enfeksiyonlar oluşabilir.

Kızlık zarı bozulmadan gebe kalmak olası değildir: Hatalı!

kızlık zarı bozulmadan da gebe kalınabilir. Kızlık zarı yapı olarak ilişkiyle bozulmayacak (esnek) nitelik taşıyabilir ya da hamilelik vajina girişine akıcı meninin vajina içerisine girmesiyle oluşabilir.

Prezervatif tüm enfeksiyon hastalıklarının bulaşmasını engelleyebilir: Hatalı!

HPV dışındaki enfeksiyon ajanlarının bulaşmasını engellese de günümüzün cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalığı olan HPV’yi bütünüyle engelleyemez.

Her cinsel ilişkide gebe kalınabilir: Yanlış!

kadınlarda ayda bir kez gerçekleşen yumurtlama nedeniyle, bugünlere yakın beş-altı jurnal sürede hamile kalma şansı bulunur. Bunun dışındaki günlerde gebe kalma şansı çok düşüktür.

Genital enfeksiyonlar yalnızca cinsel ilişkiyle bulaşır: Yanlış!

Enfeksiyonların asıl bulaşma yolu cinsel ilişkidir. Fakat düşük ihtimalle de olsa alafranga tuvaletlerden de bazı enfeksiyonlar bulaşabilmektedir.

Mantar enfeksiyonu cinsel yolla bulaşan hastalıklardandır ve eşlerde tedavi edilmelidir: Hatalı!

Enfeksiyonları cinsel yolla bulaşan hastalıklardan değildir ve benzeşen tedavisi gerektirmez.

Ertesi gün hapları güvenli bir doğum denetim yöntemidir ve sık kullanılabilir: Yanlış!

Ertesi gün hapları, olağan doğum teftiş hapları oranında koruyuculuğa sahip olmadığı gibi sık kullanılması önerilmez. Bu haplara fakat acele durumlarda başvurulması gerekir.

Acele durumlarda başvurulabilecek tek doğum denetim yöntemi ertesi gün haplarıdır: Yanlış!

Ivedi durumlarda ertesi gün hapları haricen kullanılabilecek diğer yöntemlerde bulunmaktadır. Bunlardan biri de korunmasız ilişki sonrası kadına birkaç gün içinde spiral takılmasıdır.

Menopoz dönemi bayan cinselliğini çok negatif etkiler: Hatalı!

Menopoz dönemi sonrası kadının cinsel yaşamını olumsuz yönde etkileyebilecek birtakım olaylar gelişse de, bunlar hekim kontrolüyle rahatlıkla çözümlenebilir. Buradaki esas problem toplumdaki bu hatalı inanıştır.
Etiket Cinsellik Cinsellik ve Kadın Cinsellik ve Dürüst Tanıdık Yanlışlar Menepoz Döneminde Cinsellik Cinsellik Hakkında Bilinmesi Gerekenler Genital Enfeksiyon Prezervatif Mantar Enfeksiyonu kızlık zarı Ertesi Gün Hapı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder