27 Ağustos 2016 Cumartesi

Dürüst Fondöten Seçimi


Doğru Fondöten Seçimi

Makyaj gerçekleştirmek kadınların tutkunu olduğu eylemlerden biridir. Fakat makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken bir takım noktalar olmakla beraber bununla birlikte içten ürünlerin de beraberinde seçilmesi gerekir. Somurtkan halde cilt tonu ile uyuşmayan malzemeler dehşet görünmenize neden olabilir. 

Pek ama fondöten dikkat edilmesi gereken en temel makyaj malzemelerinin başında kazanç. Dürüst fondöten seçimi yapabilmeniz için öncelikli olarak deri daha alçak tonunuzu dürüst belirlemeniz gerekir. Bunu ise kozmetik mağazalarındaki görevli kişilerden öğrenebileceğiniz gibi bununla beraber damarlarınızın renginden de anlayabilirsiniz. Eğer oysa bileklerinize baktığınız da damarlarınız yeşil görünüyor ise sarı alt tonlu bir kişisiniz. Bunun yanına eğer fakat damarlarınız mavi görünüyor ise öyleyse siz pembe daha aşağı tonlusunuz. 

Fondötenler de sarı ve pembe daha alçak tonlu elde etmek üzere başlıca iki kolda renk çeşitliliğine gider. Bu sebeple sarı daha alçak tonlu bir cilde sürülecek olan pembe daha aşağı tonlu fondöten yüzünüzün olduğundan daha artı kızarık ve pembe durmasına sebep olacaktır. Keza siz ne yaparsanız yapın hiçbir şekilde deri renginizle bütünleşmeyecek ve yüzünüzde daima kalıp yahut maske gibi duracaktır. 

Bunu durdurmak ve makyajı kusursuz hale getirmek için fondöten seçimi epeyce önemlidir. Fondöten seçerken test ürünlerini boyun bölgenizde ya da bilek içlerinizde deneyebilirsiniz. Vücudunuzda fondöten denemek için en yerinde noktalar bu kısımlardır. Çünkü bu kısımlar sizin güneşe daha eksik maruz kalan gerçek ten renginizi belirten kısımlardır.

Cilt tipinize kadar fondöten seçimi

Kusursuz bir bakış olmak istiyorsanız cilt tipinize en uygun fondöteni seçmelisiniz.

Hangi cilt tipine hangi fondöteni kullanmanız gerekiyor ?

Yağlı bir cilde sahipseniz; pudralı krem fondöten kullanmalısınız. Böylece cildinizin daha da parlamasını önleyebilirsiniz.Kuru bir cilde sahipseniz; tüp içinde bulunan akışkan fondötenleri tercih etmelisiniz. Böylece cildinizin kuruyup pul pul dökülmesini önleyebilirsiniz.Normal deri tipine sahipseniz; krem fondöteni öneriyoruz. Keza uygulaması oldukça kolaydır keza de pürüzsüz bir bakış elde etmenizi sağlayacaktır.Orta yaşın üzerindeyseniz köpük fondöten bütün size kadar! En küçük kusurları bile kolayca değil etmesi sayesinde olgun kadınların seçim etmesi gereken bir üründür.Unutmayın! Sadece fondöten sürerek hatasız bir gösterme elde edemezsiniz.Fondöten sürdükten sonradan mutlaka pudra da kullanmalısınız.Ne pudrasız fondöten, ne de fondötensiz pudra yeterli olmayacaktır.
 
Etiket fondöten fondöten göstermek içten fondöten nasıl sürülür dürüst fondöten seçimi fondöten seçerken uyarı edilmesi gerekenler deri tipine kadar fondöten seçimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder