18 Ağustos 2016 Perşembe

Erkekler günde 2 bardak içmeli


Dinç bir andropoz dönemi için her erkeğin günde 2-3 bardak süt içmesi gerekiyor.

Doç. Dr. Oğuz Özyaral, erkeklerin andropoz öncesi ileri yaşlarda kuvvetli bir kemik yapısına sahip olabilmeleri için süt tüketimine başlamaları gerektiğini belirtti.

Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, erkeklerin andropoz öncesi ileri yaşlarda zinde bir kemik yapısına sahip olabilmeleri için süt tüketimine başlamaları gerektiğini belirterek, "Günde 2-3 kadeh sütün yanı sıra, sabah kahvaltıda 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir ve ara öğünlerde bir kase yoğurt tüketimi osteoporozla beraber gelişebilecek olan kemik erimesi ve doku kayıplarını önlenebilecektir" dedi.

Özyaral, kadınların menopoz döneminde kemik yoğunluklarını kaybetmemek için, doğumdan gençlik yıllarına kadar uyumlu olarak süt tüketmesinin öğüt edildiğini söyledi.

Kadınlar için tavsiye edilen sütün erkekler için de çok manâlı olduğunu, uyumlu tüketim yapan erkeklerin andropoz dönemini kuytu geçireceğini belirten Özyaral, sütün gece yatmadan iki saat önce içilmesi gerektiğini bildirdi.

Doç. Dr. Oğuz Özyaral, insanlarda kemik yoğunluğunun gelişiminin maksimum 20'li yaşlara dek devam ettiğini, çocukluk ve gençlik yıllarında yeteri kadar tüketilen sütün kalsiyum ve fosfor açısından kemik mineralizasyonunu sağladığını aktardı.

Yeterli tüketim yapılmadığı takdirde 30'lu yaşlardan daha sonra kemik deformasyonları ve kemik erimesi gibi sorunların görünme riskinin artacağına dikkat çekici eden Özyaral, "Erkeklerin andropoza girmeden önce ileri yaşlarda dinç bir kemik yapısına sahip olabilmeleri için hemen süt tüketimine başlamaları gerekir. Günde 2-3 kadeh sütün yanı sıra, sabah kahvaltıda 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir ve ara öğünlerde bir kase yoğurt tüketimi osteoporozla beraber gelişebilecek olan kemik erimesi ve doku kayıplarını önlenebilecektir" diye konuştu.

AA

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder