18 Ağustos 2016 Perşembe

Erkeklerde Gece Akıntısı Nedenleri


Erginlik yaşını geçmiş bütün erkeklerin karşılaştığı bir durumdur, gece akıntılarıdır. Birçoğu gece akıntısı ile de uyanabilir. Peki erkeklerde gece akıntısı neden olur, sebepleri nelerdir?

Erkeklerde Gece Akıntısı Nedenleri

Uykuda iken erkeklerde görülen gece akıntısına, gece boşalması da deniliyor. Uykuda olan birey kendiliğinden orgazm olabiliyor ve meni kaybı ortaya çıkıyor. Tıp literatüründe nokturnal emisyon şeklinde isimlendirilen erkeklerde gece akıntısı nedenleri ise oldukça çeşitlidir. Erkeklerde gece görülen akıntıların sebepleri bakın neler olabiliyor.

Boşalma başlarında çoğu kimse anında uyanır. Ama yavaşça şekilde büyüyen uykuda meydana gelen gece boşalmaları sonucu, kişi, hastalığa yakalanır ve ayrım edemeyecek duruma gelebilir.

Gece akıntıları başlıca geceleri ortaya çıkar fakat çoğu zaman da gün içinde meydana gelmeye başar. Ara Sıra görülen boşalmalar zararsızdır fakat sıklıkla meydana gelenler hiç hiç kuşkusuz kişinin sağlığını etkiler. Bu şart vücutta diğer düzensizliklere yol açabilir ve bu nedenle alanında uzman bir doktora görünüp hastalığı önlemek için zorunlu ilaçlar kullanılmalıdır. Doktorunuz size pornoğrafik yayınları okumamanızı, müstehcen tavır ve görsellerden uzakta durmanızı gibi dağıtılmış şeyler isteyebilir.

NEDENLERİ NELERDİR?

Ergenliğin ilk dönemlerinde fazla yaygın olarak görülen bu durum, fazla sıklaşana dek problematik bir durum teşkil etmez. Fazla sıklık, fazla derecede seminal değişken kaybına neden olarak çok sayıda sağlık sorununa yol açabilir. Uzmanlar sık olmayan boşalmaların sağlıklı bir üreme siteminin sürdürülmesi için vücudun göstermiş olduğu sağlıklı bir süreç olduğunu belirtiyor. İlaveten, gece boşalmalarının haftada iki kereden fazla meydana gelmemesini gerektiğini ifade ediyorlar.
Sık meydana gelen nokturnal emisyon, sperm sayısı düşüklüğü gibi çeşitli cinsel fonksiyon kayıplarına niçin olabilmektedir. Artı miktarda seminal akışkan kaybının ise vücutta yorgunluk, saç kaybı ve sırt sivilceleri gibi diğer etkileri de ortaya çıkabilir.

Herhangi bir kişide fazla rüyalanma laf konusu olduğunda uygun tedavi çağırmak ve elde etmek önemlidir. Olasılıkla, birçok yetişkin erkek eksik yapılan cinsel aktivite sonrası ıslak rüya deneyimi yaşar. Lakin ergenlerde (13-19 yaş arasında) yaşananlar değin erkekler arasında yaygın değildir.

Mahrem aktiviteleri daha fazla düşünen erkeklerde, rüyada bu tür görüntüler görmeleri mümkün olmakta ve gece boşalmalarına meyilli olmaktadırlar. Böyle tür rüyalar nokturnal emisyonun nedenlerinden bir tanesidir.

Erotik tür rüyalar, beyini fazla aktif ayla getirir ve erkeklerin ejakülasyon (boşalma) sistemini uyarır ve bu da ıslak gece akıntıları olmasına yol açar.

İlaveten, gece boşalmalarının öteki manâlı bir nedeninin ise hormonsal dengesizlikler olduğu düşünülmektedir. Özellikle de bozulan testosteron hormonunun seviyesi muhtemelen erkeklerde bu durumun bir nedenidir.

Hem, spermlerin anormal üretimi ve fonksiyonu da nokturnal emisyonun nedenleri arasındadır. uygunsuz sperm morfolojisi ve hareketliliği de gece boşalmalarının sorumlusu olabilmektedir. Sağlıksız ve iyi çalışmayan üreme sistemi, erkeğin boşalma sistemini yoklama etmede yetersiz kalıyor olabilir. Bu da doğrudan sık boşalmalara yol açabilir.

Diğer yaygın kuram ise bilimsel olarak kanıt edilmese de gövde aracılığıyla pozitif meninin vücuttan uzaklaştırılmasıdır. Gece akıntıları yada boşalmalar kişiye cinsel gerilim için bir tür fizyolojik güvenlik vanası sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder