18 Ağustos 2016 Perşembe

Sertleşmeme Sorunu Tedavisi


Cinsel istek olmasına rağmen penisin zorunlu sertliği ulaşamaması durumunda, cinsel ilişki istenilen şekilde yürütülemiyor. Bu sorun erkeklerin psikolojik rahatsızlıklar yaşamasına dek yol açabiliyor. Peki, sertleşme sorunu nasıl çare edilir

Sertleşmeme Sorunu Tedavisi

Erkeklerde sertleşme sorunu çoğu erkeğin cinsel hayatında sorunlar yaşamasına ve bu sorundan dolayı evliliklerinin bile kötüye gidişatına niçin olmaktadır. Erkekler genelde yaşadıkları cinsel problemleri kabullenmekte zorlanıyor ve uzman yardımı almaktan çekiniyor. Ama cinsel sorunlar bilirkişi yardımı olmadan ne eyvah ki kolay basit çare edilemiyor. Sertleşme problemi de bunlardan bir tanesi.

Cinsel sorunların başında gelen sertleşme probleminin tedavisinde pek fazla yöntem uygulanmaktadır. Op. Dr. Murat Akand, erkeklerde sertleşme problemleri, cinsel disfonksiyon ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilerini paylaştı.

Erkeklerde Sertleşme Sorunu Nedenleri

Aşırı alkol kullanımı Aşırı sigara kullanımı Kronik hastalıklar Pelvik travma ve cerrahi Sistemik ateroskleroz Diyabet Hormonal sorunlar Bazı ilaçlar Nörolojik sorunlar Damarsal sebepler

Uzman yardımı almaktan utanmayın!

Daha önce yaşanılmış bir rahatsızlığın varlığı sorgulanır. Cinsel hastalıklar, kazalar, ameliyatlar, ilişki sıklığı tedavi sırasında bilirkişi doktor tarafından sorgulanmaktadır. daha sonra penisin büyüklüğü, herhangi bir bere alıp almadığı, sertliği, prostat büyüklüğü göz önünde bulundurulur. His duyumu değerlendirilir. Son olarak penisin damar haritası çıkartılır ve sertleşme sorununa niçin olan bir damar tıkanıklığı, kan kaçağı olup olmadığı gözlenir. sonra neden öğrenilirse sertleşme sorunu tedavisine başlanır.

 

Dikkat edilmesi gerekenler

* Fazla alkolden kaçınılmalıdır.
* Uyuşturucu kullanımından kaçınılmalıdır.
* Kişi sigara içiyorsa kesinlikle bırakmalıdır.
* Düzenli çalışma (spor) yapılmalıdır.
* Stresi ortaya çıkaran durumlardan uzakta durulmalıdır.
* Ahenkli bir hayat olmalı; uyku düzensizliği varsa mutlaka düzene sokulmalıdır.
* Ahenkli olarak mutlaka bir ürologa muayene olunmalıdır.

Sertleşme Problemi Tedavisi

Sebep ortaya çıkartıldıktan sonra ilk olarak ilaç tedavisi uygulanır. Ekseri sertleşme sorununun tedavisinde ameliyat dışı yöntemlere öncelik verilir. Eğer bu yöntemler başarısızlıkla sonuçlanırsa cerrahi tedavi uygulanır ve yedek tedavisine başlanır. Penil protezler iyi hasta seçimi yapıldığında ve hastanın partneriyle uyumunu düzenler ve yaşamı son derece kaliteli bir noktaya getirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder