22 Ağustos 2016 Pazartesi

Tırnaklarınız Sizi Uyarıyor Olabilir


Tırnaklarınızın yaşantınız hakkında data verip, hastalıklara aleyhinde uyardığını biliyor musunuz?

El ve ayaklarınızı göstermekten çekiniyor musunuz? Tırnaklarınız sizin hayat biçiminiz hakkında bize birçok şey söylemektedir. Ama tırnaklarınızın sizin genel sağlınız hakkında birçok bilgiyi açığa çıkardığını biliyor musunuz? Tırnaklarınızın görünüşünde, şeklinde ve dokusunda oluşan değişiklikler bizlere misal olarak;

Koyulaşan tırnakların sedef hastalığı belirtisi olabileceğini; Tırnaklarda oluşan kırmızı beneklerin şeker hastalığı belirtisi olabileceğini;          Solup sararan tırnakların kansızlık hastalığı belirtisi olabileceğini göstermektedir.

Çivi Bakımı Temelleri

Tırnaklarınıza yapacağınız tedbirli bir bakım, onları dinç tutar ve bilhassa onları daha iyi keşfedebilmenize yardımcı olur. Eğer tırnaklarınızın şeklinde ya da renginde değişiklik gözlemliyorsanız, üzerinde siyah veya beyaz ufak çizgiler oluşuyorsa, girinti çıkıntılar ya da kabartı meydana geldiyse, ve son olarak eğer tırnak bölgelerinizde acı duyuyorsanız mutlaka doktorunuz ile görüşmelisiniz. Sağlıklı alışkanlıklar edinerek ve tırnak bakımı hakkında minik de olsa bilgiye sahip olarak, mümkün birçok çivi sorununun rahatça önüne geçebilirsiniz. Tırnaklarınızı keserken, temiz ve belirgin bir çivi makası, ya da temiz ve belirgin bir kıskaçlı tırnak kesme makinesi kullanın.

Tırnaklarınız İçin En Hoş Öneriler

Eğer tırnaklarınıza oje sürüyorsanız, temizlemek için kullandığınız aseton ve benzeri tarzı kimyasalları haftada bir defadan fazla tırnaklarınıza sürmeyin. Gittiğiniz güzellik salonlarında, manikür ve pedikür aletlerinin yüksek ısı ile bakterilerini öldürmeye yarayan steril arıtma aletlerinden mevcut olduğundan belirli olun. Ya Da kendi aletlerinizi götürerek, temizliklerinden fazla muhakkak bir şekilde tırnak bakımı yaptırın. Tırnakların etrafını çevreleyen deriyi koparmayın, kesmeyin ve tahriş etmeyin. Tırnağın enfeksiyon kapmasına niçin olabilir. Bu etleri tahta çubuklar kullanarak geriye nezaketle itiniz. Bu işlemi sıcak duştan sonradan yaparsanız, etler yumuşak olduğundan daha basit olacaktır. 
Etiket çivi tırnak bakımı tırnak bakımı nasıl olmalı? tırnak bakımı nasıl yapılır? tırnak bakımında dikkat edilmesi gerekenler tırnak baımı temelleri çivi bakımı önerileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder