22 Ağustos 2016 Pazartesi

Zamana cüret etmek için 5 tüyo


Yaşlanmayı önlemek yaşının iyisi elde etmek herkesin istediği. Bu başarıyı temin etmek ise, cilde ve bedene dürüst şekilde bakmaktan geçiyor.
Yaşlanmayı Reddet adlı kitabı ile estetik cerrahiden, medikal uygulamalara, yaşlanmayı durdurma tüyolarından, hasta hikayelerine dek, alımlılık ve gençlik koruyuculuğunu geniş bir perspektifte ele alan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Op. Dr.Bülent Cihantimur, 5 adımda zamana cüret etmek için ipuçları veriyor: "Alacağınız kolay önlemlerle, yaşınızın iyisi olmanız muhtemel!"

Güneşten korunun
UV koruması bir zorunluluktur, güneşin zararlı ışınlarından daha diğer hiçbir şey cildinizi bu denli tez yıpratamaz. Güneşten korunmayan bir cilt, yaşlanmaya ve cilt kanserine davetiye çıkarır. Doğrusu yapacağınız fazla basit bir uygulamadır. Güneş görebilen yerlerinizi SPF'si yüksek kremlerle ve mevsimine yerinde kıyafetlerle korumaktır. Güneş koruyucu kremleri gün içinde yenileyin ve güneşe çıkmadan 20 dakika önce sürün.

Sigara içmeyin
Sigara ağır ağır, fark ettirmeden öldüren zararlı bir alışkanlık. Cilt üstünde yaptığı tahribat ise son derece kaslı. Sigara içiyorsanız, takriben 4000 zararlı maddeyi, nefes aracılığıyla bedeninize alırsınız ve nikotin kan damarlarını daraltır. Bu da kırışıklık ve çizgilerin erken yaşlarda görünmesiyle sonuçlarınır. Keza bu toksinler cildin esnekliğini bozar, cildi kurutur. Sizi en az 5 yaş yaşlı gösterir. Sigara kullanıcılarının bu alışkanlığı bir lahza evvel terk etmesini öneriyorum.

Yeterince uyuyun
Uyku bedenin yeniden şarj olması gibidir. Ne fazla, ne az… Içten olanı kaliteli ve yeterince uymaktır. Uykusuzluk, bedenin kendini onarmasını önlüyor. Deri donuk, parlamayan bir görüntüyle canlılığını yitiriyor ve hem gözaltında mor halkalar beliriyor. Dürüst yastık, dürüst yatak seçimi ve özellikle karanlık bir ortamda uyuma alışkanlığı cildinize ve bedeninize son derece yararlı.

Içten beslenin, çalışma yapın
Karbonhidratlı gıdalardan kaçının. Meyveler lakin bilhassa sebzeler ve hatta sebze suları cildinizin en büyük dostu. Bunlar antioksidan içerikleriyle cildinize tazelik katar. Spor ise bedendeki toksinlerin ter aracılığıyla atılması için son derece yardımcı. Karoser daha fazla oksijen alıyor, kan dolaşımı artıyor, bunun da cilde yansıması çok büyük bir genç görüntüyle birlikte geliyor.

Kaliteli bir krem kullanın
"Örümcek Ağı kremini çıkarmış olmamdaki en büyük niçin, insanların evde pratik bir şekilde kullanım yapabilecekleri, yaşlanma belirtilerinin önüne geçebilecekleri bir tezgâhtar sağlamaktı. Cildin kaliteli bir kreme ihtiyacı vardır. Saydığım bu 5 maddeyi hayatına aksettiren ve dürüst bir kremle cildine destek yapan herkes zamana meydan okur” diyen Op. Dr. Cihantimur, güzellik koruyuculuğunun ilk adımlarının evde başlayacağını söyledi.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder