21 Ağustos 2016 Pazar

Kıskançlık İle Başa Çıkmanın Yolları


Kıskançlık ile başa çıkmanın yolları; İletişimsizlik ve sevginin günlük hayattaki sorunlara yenik düşmesi ilişkimiz için büyük tuzaktır. Kıskançlık ile başa çıkmanın yollarını sizler için araştırdık.

Kıskançlık ile başa çıkmanın yolları..

İletişimsizlik ve sevginin jurnal hayattaki sorunlara yenik düşmesi ilişkimiz için büyük tuzaktır. Cılız yanlarımıza dikkatini vermek yerine ilişkimizin enerjik taraflarına yoğunlaşmak bize fazla daha pozitif şey öğretir ve karşılaştığımız problemlerin çok daha kolay bir şekilde üstesinden gelmemize asistan olur. Kıskançlık kendi içinde ilişkimiz için koskocoman bir tehlike barındırır, çünkü gözlerimizi kör eder ve başka hiçbir şeyi görmememize niçin olur.

Çift uzmanları, kıskançlıkla başa çıkmanın yollarını sizin için özetledi.

Kıskançlığın üstesinden gelebilmek için ilişki içerisinde 1. kurallar saptamak, 2. kıskançlığa sebep olabilecek davranışlardan sakınmak, 3. eşler arasındaki bağı yükseltmek gerekmektedir.

1. Kurallar saptamak

İlişkide kıskançlık söz konusu olduğunda eşlerin, beklentilerini ve fikirlerin açık ve net bir şekilde ortaya koyması son derece önemlidir. Bu otomatik olarak iki tarafın da her konuda aynı fikirde olan olacağı anlamına gelmez. Lakin inatçı olmadan iki tarafın da kabul edebileceği kurallar vermek ve bunlara uyarlamak, karşılıklı beklentilerin daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır. 

2. Kıskançlığa sebep olabilecek davranışlardan sakınmak

Kıskançlık çoğu vakit günlük hayat içerisinde gelişir ve ilişkinin bir noktasında veya muhakkak durumlarda hüsran yaşandığında ortaya çıkar. Burada çiftlerin üstüne düşen, bu hayal kırıklığının nedenini tespit etmektir, çünkü çoğu süre bu gibi durumlara bilinçli bir şekilde sebep olunmaz. Kıskançlığı ilişkinizden imha etmek için birbirinizi önemsediğinizi gösterin, hangi yanlarınızı sevdiğinizi ve takdir ettiğinizi hatırlayın ve birbirinize ait olduğunuzu hissedin.

3. Eşler arasındaki bağı sağlamlaştırmak

Kıskançlığın üstesinden gelmenin en kayda değer yollarından biri, eşler arasındaki bağı güçlendirmektir. Güven sorununun nereden kaynaklandığını saptama edin. Birçok süre kıskançlık, bir takım şeylerin eksikliği hissedildiğinde ve bu yüzden ilişkinin yürümesi gerektiği gibi yürümediği düşünüldüğünde ortaya çıkar. Bu yüzden açık ve dürüst almak, irtibat kurabilmek ve birbirine ait olma duygusunu takviye etmek son derece önemlidir.

"Biz" duygusunun enerjik olduğu, eşlerin birbirine gerekli ilgiyi gösterdiği ve ortak zevklerin paylaşıldığı ilişkiler, defalarca yeni deneyimlere açık ve kıskançlık duygusundan uzakta olur.

Etiket kıskanç kadınlar kıskanç olmamalı kıskançlığın başlıca nedenleri Kıskançlık İle Başa Çıkmanın Yolları Kıskançlık Kıskanç Erkekler Kıskançlığa Sebep olan Davranışlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder