17 Ağustos 2016 Çarşamba

Ye! ve ödemlerinden kurtul


Uzman Beslenme Uzmanı Ipek Ağca Özger ananasın içerisindeki bromelain enziminden nedeniyle kan dolaşımını hızlandırıp vücutta artı birikmiş ödemi atmaya asistan olduğunu belirtti. Ananas sarı renk grubunda bulunan paha biçilmez bir meyvedir. Bilhassa kadınlar ödem şikayetlerini fazla sık yaşarlar ve bu aslında can sıkıcı bir şart olabilmektedir. Kadınlarda daha sık görülmekle birlikte; uzun yolculuklar sonrası ya da bir takım ilaçların kullanımı, afiyet durumundaki değişim gibi pekçok ayrı faktöre alt olarak erkeklerde de ödem şikayetleri görülebiliyor. Özger; bu gibi durumlarda ananasın birincil akla gelen meyve olması gerektiğini söylüyor.
 
Selülit tedavisinde de etkin
 
Ananasın kan dolaşımını hızlandırdığı için özellikle kadınların korkulu rüyası olan selülitlerin tedavisinde de oldukça etkili olduğunu kaydeden Ipek Ağca Özger; "Bir kalın dilim ananas bir porsiyon meyve yerine geçer. Sıradan 60 kalori enerji vermektedir. bununla beraber C vitamini ve Manganezden de oldukça zengindir ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmede rolü büyüktür, bizi hastalıklara karşı korur" dedi.
 
Ara öğünlerde tüketebilirsiniz
 
Ananası ara öğünlerde tüketebilir, salatalara ek edebilir ya da ananastan bir tatlı da yapabilirsiniz. Ananasları ızgarada arkalı önlü ızgaralayıp, tarçın ilave edip bu şekilde lezzetlendirip, yağsız dondurmayla beraber servis edip tüketebilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder