26 Ağustos 2016 Cuma

Yaz Makyajı Trendleri


Yaz Makyajı Trendleri; İki meşhur ve başarılı makyaj artisti Nur Toktay ve Gila Benzera, Yaz sezonu makyaj trendlerini ve bu trendleri nasıl uygulayacağınızı sizler için açıklıyor.

Yaz Makyajı Trendleri..

YÜZ ŞEKLİNE TARAFINDAN GÖLGE VERME

Temel olarak bilinmesi gereken tek bir şey var; Kusurları örtmek için gölgelendirme şart.Bunu yaparken de ciltten bir-iki ton daha koyu fondöten tercih etmek gerekiyor.

UZUN YÜZLER:

Yüzün uzun görünmesinin nedeni alın yapısının yüksekliği ve çene yapısının uzunluğudur.Alnı bu görüntüden kurtarmak için çevresini koyu renkli fondöten yardımıyla gölgelendirmek gerekir.Çenenin uzunluğu çene bölgesine uygulanan gölge ile ortadan kalkar.Son olarak şeffaf bir pudra ile fondöteni sabitlemek yeterli olacaktır.

YUVARLAK YÜZLER:

Yüze oval bir dış görünüş belirlemek için yapılan ilk meslek elmacık kemiklerini belirginleştirmektir.Gölgelendirme elmacık kemiklerin altından şakaklara doğru yapılmalı.Çene kemiği de yeniden koyu renkli fondötenle kullanarak gölgelendirilir.Yüzde elmacık kemikleri belirgin değilse ortaya içeri almamak gerekir.

ÜÇGEN YÜZLER:

Alın geniş, çene ince ve uzundur.Alnı daraltmak için cilt renginden bir-iki ton koyu fondöten ile şakaklara dürüst gölgelendirme yapılmalıdır.Alnın saç diplerine kadar olan bölümüne ise sıradan fondöten uygulanır.Gölgelendirme şakak kemiklerinde dominant iken çene bölgesinde tene uygun fondöten tercih edilerek yapılır.Üçgen yüzlerde toprak tonlarında allık sürmek gerekir.Gölge gibi algılanacağından yüzün olduğundan daha ince görünmesini sağlar.Şeftali tonları ise her cilt rengine uygundur.

KARE-KÖŞELİ YÜZLER:

DIKKAT ÇEKICI, çene kemiklerinin çıkık, alnın dikdörtgen ve bununla beraber bombesiz olmasıdır.Alın bölgesinde yapılacak gölgelendirme yine şakak kemiklerine içten uygulanmalıdır.Kulak memesinin daha alçak kısmından başlayıp çeneye dek olan bölüm ise koyu renk fondöten ile gölgelendirilir.Bu herif yüzler kemikli olduğu için elmacık kemikleri de başlıca çıkıktır.Ve yüzün güzelliğini vurgulayan en önemli detaylardır.

Makyaj artisti Gila Benezra'dan..

SEZONUN DOĞAL GÖRÜNÜMLERİ

Makyajda son trend, doğal görünüm. Ve bu trend çok uzun zaman sürecek gibi görünüyor. Artık çoğu kişi abartılı makyajdan kaçınıyor. Makyajı ise sadece sağlıklı ve daha canlı belirmek adına kullanıyor. Bunun için de bir takım kurallara aktarmak gerekiyor…

Makyajın daha güzel görünmesi için makyajdan önce temiz bir deri hazırlanmalı.Cilt önce temizlenip arındırılmalı.Daha sonradan nemlendirerek makyaja hazırlanmış ışık halkası getirilmeli.Temiz ve ıslak bir deri tekrar tekrar daha eksik makyaj gerektirir.Böylece ten makyajı daha doğal bir görünüme kavuşur.Seçilecek fondöten rengi kişinin teninde kaybolan renk olmalı.Fondöten seçerken uygulayacağınız ufak bir deneme sizi yüzünüzde maske gibi durabilecek olan fondötenden kurtarır.Çene bölgesinde uygulayacağınız renk testiyle cildinizle birebir örtüşen rengi bulduğunuzda o sizin fondöten renginiz olur.Yapılan en büyük yanlış bronz belirmek adına koyu renkli bir fondöten seçmektir.O zaman fondöteni boylu boyunca belki dekolte bölgesine de sürmek zorunda kalırsınız.Bronz bir dış görünüş edinmek için doğru deri renginizde seçtiğiniz fondötenin üstüne bronz pudra uygulayın.Alın, çene, elmacık kemikleri ve burun dışındaki bölgeler mutlaka parlak kalmalı.Allığınızı hafifçe gülümseyerek yanaklarınıza dairesel hareketlerle sürün.Allık seçimlerinizi canlı renklerden yanlamasına yapın.Unutmayın, dikkat çekici tonlar sizi olduğunuzdan daha dinç ve daha genç gösterir.
Etiket Makyaj makyaj sırları Makyaj nasıl yapılır Yaz Makyajı Trendleri yaz makyajı yaz makyajı nasıl yapılır nur toktay Gila Benzera Makyaj Trendleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder