21 Ağustos 2016 Pazar

Kışın Nasıl Formda Kalırım


Kışın kendini adamakıllı hissettirmeye başladığı bu günlerde hareket etmek de zorlaşacağı için formumuzu kaybetmek kolay olacaktır. Tabiki formda kalmak basit değil oysa hayatınızda birkaç değişiklik yaparak büyük farklılıklar yaratabilirsiniz. Bilhassa konut hanımları için şart daha vahim maalesef. Kış aylarının kasvetli havası içinde atıl bir yaşam biçimi alışkanlık haline geliyor. Bütün uzmanların hareketin ne dek kayda değer olduğundan bahsettiği bu zamanda bu uyarılara mutlaka alıntı yapmak gerekir.

Konuyu kayda değer bir kaç başlık aşağıda açıklayarak formumuzu nasıl koruyabiliriz bakalım;

Abur cuburdan uzakta durun

Epeyce masum görünen oysa bize fazla zararı olan gün içindeki atıştırmalar, komşuda ayaküzeri yenen kekler börekler, uzun kış akşamlarında tv karşı yenen aperatifler. tümü sizde daimi etki bırakmaktadır.

Su içmek için susamayı beklemeyin

Sizde benim gibi tekrar tekrar su içmeyi unutur musunuz? Birçok süre aklımıza gelmez özellikle soğuk havalarda dere kahve pozitif tüketildiği zaman su aranmaz. Fakat bunların hiç biri suyun yerini tutmaz. Vücudumuzun %75 i sudan meydana kazanç. Bir insan günlük az daha 2,5 litre su kaybeder. Günlük su ihtiyacı kilonuzun binde 33’ü oranındadır.

Basit bir hesaplama için şu formülü uygulayabilirsiniz. 

kilonuz x 33 / 1000=su. veya kilonuz x 0.033=su Bu hesaba kadar 50 kilo olan birinin jurnal 1,6 litre su tüketmesi gerekir.

Düzenli Uyku

Düzensiz uyku kilo almaya yol açan en önemli etkenlerden biridir. Uyku düzeninizi bozacak aktivitelerden muhtemel olduğunca uzak durun ve düzenli uyku için her gün benzer saatlerde uyumaya dikkat edin.

Spor Yapın

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi havaların soğuması ile birlikte sosyal aktivitelerde önemli bir azalma söz konusu. Enerjinizi kaybetmeyin ve mutlaka spor yapın. Haftada minimum 3 gün yapılan spor ile ciddi anlamda form tuta bilirsiniz. 

Öğün atlamayın günde en az 3 öğün

Birçok insanın yaptığı hataların başında geliyor öğün atlamak. Formda kalmak için öğün eksiltmek doğru bir usul değildir. Günde minimum 3 öğün mutlaka yenmeli ve ara öğünler ile bunu beşe çıkarmanızı öğüt ediyoruz. Ancak bu öğünlerin besin değerlerine dikkat edin, mümkünse bilirkişi bir diyetisyenden de yardım alabilirsiniz.
Etiket Sağlıklı Gıda içten gıda diyet nasıl yapılır? ahenkli gıda alışkanlığı Diyet hataları kilonun korunması formda kalmanın yolları formda nasıl kalabilirim?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder