17 Ağustos 2016 Çarşamba

Makyaj Tekniklerinde Son Trendler


Makyaj tekniklerinde son trend nedir, hangi renkler moda, Pratik saç toplama yöntemleri nelerdir. Sevile ÖLMEZ’den son makyaj trendleri hakkında Pratik bilgilerden derlenen bir birinden özel konulardan sizler için kaş hizalama tekniklerini seçtik.

Kaş hizalama nasıl olmalıdır, kaşın kavis noktası neresidir nasıl hesaplanır, iki kaş arasında ancak mesafe nasıl olmalıdır, kaşın açılış ve bitiş noktasını nasıl hesaplanır, tüm bu sorularınızın cevapları bu yazımızda sizlerle.

En son makyaj trendleri; Kaş hizalama, kaş kavisi nasıl olmalıdır, kaşın bitiş noktasını ayarlama..

Kaşlar nasıl şekillendirilir.

Ülkemizde genellikle kaş şekil verme konusunda çok pozitif kusur yapılmakta, Herkesin kendisine özgü doğal kaş yapısı var ve bunu bozmamak gerekiyor, son zamanlarda düz kaş modası epeyce yaygınlaştı ve herkes aynı görünmeye başladı, bu hatayı ünlü isimlerden de yapanlar oldukça artı.

Bilhassa kaşlar insanın yüz ifadesini değiştiren bir öğe olduğu için modaya alıntı yapmak yerine herkes kendine yakışan kaş modelini yaparsa daha başarılı sonuçlar elde edilebilir. 

Peki kendi kaş modelimizi nasıl belirleyeceğiz.

Kaşlara şekil verirken dikkat edilmesi gereken 3 nokta vardır.

İki kaş aralarında ki mesafe Kaşın kavisinin geldiği yer Kaşın bitiş noktası

Kaşın inceliği ve kalınlığı gözlerinizin yapısına, alnınızın genişliğine ve kaş ile göz arasında fakat mesafeye kadar değişiklik gösterebilir.

Kaş Şekillendirmede Püf Nokta

Ayrıcalıksız bir şekilde gözlerinizin alışılagelmiş olduğunu düşünerek bir örnek verecek olursak Kaşınızın açılış noktası için burnunuzun tam kenarında ama kavise bir cetvel koyup, cetvel yardımı ile yukarı dürüst dümdüz bir çizgi çekiyoruz.

Cetvelin geçtiği noktada kaşımız değil ise kaşlarımız doğru orantıdadır, cetvelin geçtiği noktada kaşlarımız var ise o kısmı cımbız yardımı ile temizleyip dürüst orantıya ulaşa bilirsiniz.

Makyaj teknikleri

Yukarıda kaşımızın açılış noktasının neresi olduğunu öğrendik, hemen ise kaşımızın kavisi dürüst yerde mi yok mi ona bakalım.

Başta minik bir hatırlatma yapmak da avantaj var; Kaşlarımızın kavisini ayarlamak için çoğunlukla hatalı bir usul olan burun kenarından hizalama ile orantılamaya çalışırız, bunu elbette önermiyoruz. Burun kenarı göz bebeği ile hizalanıyor ve bittiği yer kaşın kavisi olmamalı bunu sakın unutmayın..

Hemen sizlere kaşınızın kavisinin içten bir şekilde nasıl orantılanacağını anlatacağız.

Kaşınızın kavisini koymak için yeniden bir cetvel yardımı ile tam karşıya bakar pozisyonda cetveli burnunuzun tam ortasına koyarak ve göz bebeğinizin bütün ortasından geçirerek kaşınızın kavisinin nerede olması gerektiğini basit ve pratik bir şekilde öğrene bilirsiniz,

Makyaj teknikleri kavis hizalama

Kaşınızın bitiş noktasını akort etme

Son olarak da kaşımızın bitmesi gereken yeri kurmak için ise tekrar bir cetvel yardımı ile burnumuzun kenarı ile gözümüzün kenarına(bitiş noktasına) cetvelimizi yatay bir şekilde hizalayıp kaşımızın bitiş noktasını bulabiliriz.

kaşın bitiş noktasını ayarlama

 

 

Etiket Dürüst makyaj teknikleri dürüst makyaj makyaj sırları makyaj teknikleri Makyaj Trendleri Makyaj nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder