17 Ağustos 2016 Çarşamba

Cilt Sağlığını Etkileyen Faktörler Nelerdir


Bu konuya fazla uyarı edin. Birazdan sizlere vereceğimiz bilgiler sizlerin yaşamınızı şekillendirecek bilgilerden olup sizlerin genelde bilmesi gereken hususlardan bir kaçıdır. Özellikle kadınlar… Hangimiz istemeyiz fakat yüzümüzde siyah noktalar olmasın, cildimiz pürüzsüz olsun, herkes yüzümüze baktığında bebek gibi yüzü var desin… Herkesin hayallerinin bir köşesinde mutlaka bu gibi düşünceler mevcuttur. O halde hala neyi bekliyoruz gelin cilt sağlını etkileyen faktörleri ortadan kaldıralım ve pürüzsüz bir ciltle yaşamın bütün duygularını dibine kadar yaşayalım.

*Ilk Olarak yapmanız gereken güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korumak olmalıdır. Bu problem yaratacak durumdan hem kendiniz doğal gövde losyonu hazırlayarak hem de güvendiğiniz marka güneş kremlerinden birini cildinize uygulayarak kurtulabilirsiniz. Güneş gözlüğü ve şapka sizi güneşten koruyacak aksesuarlardandır. 

*Uykusuzluk, depresif yaşam biçiminiz cildinizde yelken direği etkisini bildiren durumlardandır. Bu gibi durumlar cilt sağlığınızı olumlu yönde etkileyecek değildir. Elbet. Kendi cildinizi bile önemsemediğiniz bir hava takınmak, cildinizde kırışıklıklar oluşmasına, sivilcelerin artmasına neden olur. Hayat çizgilerinizi yok etmek ve dışarıda ne yaşadığınızı belirlenmiş etmemenin yolu daima fazla edinmek ve tekrar tekrar gülmektir. Bırakın kırışıklıklarınız gülmekten oluşsun her şeyin bir çözümü vardır unutmayın.

*Içki tüketimi cilt sağlığınızı etkileyen öteki ögelerden biridir. Alkolün içerisindeki maddeler karaciğerinize zarara verdiği için doğal olarak ciltle pozitif korelasyon içerisinde olan karaciğerimizde oluşan sorunlar cildimizde de deliklerin, sivilcelerin, yaraların oluşmasına sebep olacaktır.

Deri sağlığınızı korumak için haftada en düşük 3 defa doğal cilt maskeleri kullanmanız, size her yönden iyi gelecektir. 

Etiket siyah noktalar Cilt Bakımı Jurnal Cilt Bakımı cilt sağlığı cilt sağlığı için ne yapılabilir? güneşin cilde zararları güneşten korunma yolları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder