16 Ağustos 2016 Salı

Tesettür Kot Elbise Modelleri 2013


Demosfer adı ile tesettür üzerine egzersiz yaparak, modelleri tesettür çizgisine uyması açısından çalışmalarını en iyi şekilde sürdürmeye aralıksız ve yakın zamanlarda sosyal medyada önemli anlamda rağbet görebilen işin uzmanlarına tesettürün gerçeklerini ve tasarladıkları modelleri sorduk. Görüşme haline getirdiğimiz bu yazının tamamını sizlere sunuyoruz.

Örtülüyüm:

Böyle bir çalışmaya karar vermenizdeki niçin nedir?

Demosfer:

İşin gerçeğini söylemek gerekirde, moda dünyasında tesettür kavramının fazla düzenli bir alan olduğunu söyleyemeyiz ama şu bir gerçektir ki, geçmiş günlerden bu yandan tesettüre perspektif kesintisiz tepeden olduğundan nedeniyle günümüzde muhafazakar bayanlar kendilerine yerinde olan bununla beraber da şık olabilecek bir giyim tercihi yapamıyorlar. Yinelemek gerekiyor, tesettürde moda anlayışı olmaz ama şık olunabilir, bu illa abartılı olması manasına gelmiyor. Bu alanda büyük bir eksikliğin sıkıntısını ilk kez kendimiz yaşadık. Dolayısı ile elimizden böyle işlerin gelmesini fırsat olarak değerlendirip bu alanda bayanların daha fazla faydalanabilmeleri için girmeyi gerekli bulduk.

Örtülüyüm:

Ne zamandan beri bu işle ilgileniyorsunuz?

Demosfer:

Gerçekte daha önceleri de çok büyük olmasa da bu alan üzerinde çalışmalarımız vardı. Benzeyen dost çevresinden başlayan bir egzersiz ile hayata atıldık, ama son 1,5 yıldan bu yana daha pozitif ismimizi duyurmayı başardık. Yakın zamanlarda da sosyal ağ üzerinden daha geniş insan kitlesine hitap etmeyi başardık.

Örtülüyüm:

Tesettürde moda kavramını kendi açınızdan nasıl değerlendiriyorsunuz?

Demosfer:

Başında da dediğim gibi, tesettürde moda olmaz. Özellikle doğrusu muhafazakar bir bayan, moda kavramını oysa konut içinde tercih edebilir, kendilerine nikahları düşmeyen insanların yanında daha abartılı giyinebilir. Ancak kendi alanımızda değerlendirdiğimizde, alanımız daha çok dış giyimi kapsadığı için moda ile çok pozitif uyuştığunu söyleyemeyiz. Bizim için önemli olan Kur’ani tabire uyan bir tesettür anlayışı içinde kalarak, bayanlara daha nitelikli hizmeti sunmaktır. Zaten bu bağlamda gelen müşterilerimiz de açık konuşmak gerekirse moda kavramını çok önemsemiyorlar.

Örtülüyüm:

Çalışmalarınızda genelde hangi modeller üstünde daha fazla yoğunlaşıyorsunuz?

Doğrusu yoğun olarak çarşaf üstünde daha yoğun olduğumuzu söyleyebiliriz. Fakat helallik konusunda herhangi bir sorun teşkil etmeyen ferace modelleri üstüne de çalışmalarımız yapılmaktadır. bununla beraber peçe konusunda da talep ve talepler gelmektedir. Yani özetle şunu anlatmak gerekiyor, Ahzab 59 ve Nur 31 ayetlerine uyan tesettür modelleri üzerinde çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürmeye çalışıyoruz. Muvaffak elde etmek Rabbimden temennimizdir.

Örtülüyüm:

Modellerinize karşın talepler daha çok ne doğrultuda geliyor?

Demosfer:

Bu soruyu yanıtlamak için egzersiz nedenimizden bahsetmemiz gerekiyor. Başında da dediğim gibi tesettür kavramını reel anlamda yansıtan modeller üstünde araştırmalar yapıyoruz. Dolayısı ile daha fazla istek konusu, geniş olan modellerde daha pozitif oluyor. Mesela yarasa kol ferace modelleri bunlardan biridir. Dolayısı ile bu modeller üzerinde daha fazla talebin olduğunu söyleyebiliriz.

Örtülüyüm:

Tesettür hakkındaki fikirleriniz nelerdir?

Demosfer:

Yani alt ancak kimseye dayatma yaparak “İlla şunu giy” seslenmek gibi bir hakka sahip olmadığımız gibi, böyle bir lüks içine de girmedik. Fakat tesettür olarak fikrimizi sorarsanız, bu bizim söylemememizle olacak bir şey değildir. Yani öçlüyü bildirmek gerekiyorsa ayetler ve hadisler bu konuda açıktır. Dolayısı ile bize söylenecek bir şey düşüyorsa o da bayanların tesettürlerine kayda değer ölçüde dikkat etmelerini nasihat etmektir.

Örtülüyüm:

Son olarak anlatmak istedikleriniz?

Demosfer:

Böyle bir imkânı bizlere sunduğunuz için teşekkür ederiz. Tesettür modelleri üzerinde bayanlara muavin olarak istedikleri modelleri tesettür ölçüsünde bütün Türkiye ve yakında dünyaya hitap ederek daha fazlasını yapma dileğiyle. Selamlama ve dua ile kalın.

Örtülüyüm:

Zaman ayırdığınız için biz teşekkür ederiz. İnşaAllah ilerleyen zamanlarda konu üzerinde baştan bir söyleşi yapma imkânına sahip oluruz. Allah çalışmalarınızda azim ve muvaffak olmayı nasip etsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder