5 Eylül 2016 Pazartesi

Aylık 500 milyon aramayı geçen Truecaller, Huawei ile meslek birliğini duyurdu


truecaller logo

Popüler spam mesaj ve çağrı engelleme uygulaması olarak bilinen Truecallar, önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Kullanıcılarının uygulaması üzerinden 500 milyondan fazla arama yaptığını duyuran İsveç merkezli girişim, Huawei ile de kayda değer bir meslek birliğine gitti.

Iş birliği dahilinde, Huawei’nin yeni amiral gemisi Honor 8’cilt açtırmak üzere, telefonlarında Truecaller uygulaması ön yüklü olarak piyasaya sunulacak. Anlaşmanın kapsamı küresel ve önümüzdeki Eylül sonundan itibaren ABD, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Güney Doğu Asya ve Hindistan pazarlarında Huawei müşterilerini Truecaller uygulamasıyla buluşturacak. Huawei ile ilgili önemli bir not, 2016 ikinci çeyrek itibariyle şirketin, Apple ve Xiaomi’nin kan kaybettiği Çin’deki en zinde akıllı telefon üreticisi konumuna yükselmiş olması.

Truecaller, geçtiğimiz Mart ayında zeki çağrı uygulaması Truedillar’ı esas uygulamasıyla birleştirmişti. 500 milyon çağrı ise geçen dört aylık süreyi sinyâl ediyor ve Truecaller açısından yüksek bir performansa dikkat çekici ettiği söylenebilir.  TechCrunch’a kadar uygulamanın aylık aktif kullanıcı sayısı ise 100 milyona varmak üzere.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye’de iki milyon kullanıcıya ulaştığını ifade eden Truecaller, Mart ayında günde ortalama 50 bin adet gözden düşmüş çağrı ve kısa mesajı engellediğini belirtiyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder