3 Eylül 2016 Cumartesi

Endülüs usulü soğanlı levrek


       4 parça levrek fileto
       Yarım nehir bardağı zeytinyağı
       2 soğan
       2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
       2 kesme şeker
       2 yemek yemek kaşığı kuş üzümü
       2 yemek kaşığı kuru üzüm
       2 yemek yemek kaşığı dolmalık fıstık
       1 demet maydanoz
       Tuzlu
       Karabiber
Kızartmak için
       Zeytinyağı

Endülüs usulü soğanlı levrek: Balıkları yayvan bir vahşi alarak tuzlu ve karabiber serpip 20 dakika dinlendirin. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca sirke, kesme şeker, kuş üzümü, kuru üzüm, dolmalık fıstık ve ince kıydığınız maydanozları ek edin. Tuzlu ile tatlandırıp pişirmeye devam edin. Unu bir vahşi alın. Dinlenen balıkları una bulayın. Pozitif ununu silkeleyip suya batırın ve baştan una bulayarak kızgın yağda kızartın. Balıkları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve pişmekte olan soğanların üstüne alın. 4-5 dakika daha soğanlarla birlikte pişirin. Sıcak servis yapın.

Endülüs usulü soğanlı levrek bundan böyle hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder