5 Eylül 2016 Pazartesi

Mobil geliştiriciler, Pokemon Go oyuncuları için Türkçe Pokedex hazırladı


turkce-pokedexTüm dünyada ‘listeleri kasıp kavuran’ ve jurnal milyonlarca aktif kullanıcı ile milyonlarca dolar ciroya ulaşan Pokemon Go oyunu için Türkçe ‘Pokedex’ geliştirildi.

Android, iOS ve web platformlarında Türkçe olarak geliştirilen Pokedex üstünde oyuncular için 720 adet pokemon’a ait detaylı bilgiler yer alıyor. Pokemon çizgi filminin ilerleyen seviyelerindeki pokemonları da kapsayarak oyundaki bütün pokemon’lara yer verdiklerinin altını çizen geliştiriciler, hem Türkçe olarak hazırlanan en kapsamlı Pokedex uygulaması olduklarını belirtiyorlar.

Takriben 5 gün önce yayına giren TürkçePokedex, iOS’te 1000 kullanıcıyı aşarak kısa sürede ‘en popüler oyunlar’ kategorisinde 90. sıraya (Türkiye listesinde) kadar çıkmayı başarmış.

pokedex-turkce-uygulamaYusuf Miletli, Mert Aksu ve Sadık Ay kadar geliştirilen TürkçePokedex, gelir modelini şimdilik en ince ayrıntısına kadar mobil reklamlara dayandırıyor. bu arada uygulamaya kısa vakit içinde ‘offline tatbik’, pokemon karşılaştırabilme ve kişilerin kendi pokemon’larını kaydedebileceği bir yapınnın da ekleneceğini belirtelim.

Pokemon Go oyunu ülkemizde henüz resmi olarak etkin yok. Fakat ‘bazı’ yollarla oyunu edinen oyuncular, pokemon’ların nesilleri ve kuvvetli olduğu özellikler hakkında ayrıntılı bilgileri TürkçePokedex üstünde bulabilirler.

İngilizce olarak epeyce başarılı ve geniş ayrıntılı Pokedex uygulamalarının Pokemon dünyasında çoktan isim yaptığını söyleyebiliriz. Ama TürkçePokedex de Türkiye’de yer alan Pokemon oyuncularını yakalayabilir. Mobil marketlerde büyük bir yükselişte olan Pokemon anahtar kelimesi hakkında şüphesiz bundan daha sonra da aynı projeler görmeye devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder