3 Eylül 2016 Cumartesi

Çoban kavurma


       500 g kuzu eti
       1 patlıcan
       2 domates
       2 çarliston biber
       10~12 arpacık soğan
       Yarım çay bardağı zeytinyağı
       2 dal taze reyhan
       5~6 dal taze kekik
       500 ml et suyu
       Tuz
       Karabiber
       Pul biber
üzeri için
       Taze kekik

Çoban kavurma: Kuşbaşı kuzu eti, küp doğradığınız patlıcan, domatesler, çarliston biberler ve arpacık soğanları zeytinyağında soteleyin. Etler yumuşamaya başladığında ince kıydığınız reyhan, kekik ve et suyunu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kısık ateşte 35-40 dakika değin pişirin. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Çoban kavurma bundan böyle hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder