3 Eylül 2016 Cumartesi

Soslu domates dolması


       6 domates
İç harcı için
       1 nehir bardağı pirinç
       200 g kıyma
       1 soğan
       2 diş sarımsak
       4 yemek yemek kaşığı sızma zeytinyağı
       3~4 dal nane
       2~3 dal kekik
       Tuzlu
       Karabiber
Domates sosu için
       2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
       1 su bardağı rendelenmiş domates
       Tuz
       Kırmızı toz biber
üzeri için
       Taze nane

Soslu domates dolması: İç harcı için, pirinci tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Kıymayı geniş bir kaseye alın, rendelediğiniz soğan, ezdiğiniz sarımsak, zeytinyağı, ince kıydığınız yeşillikler ve pirinci ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Domateslerin üzerinden 2 cm kalınlığında parçalar kesin ve içlerini çıkartın. Hazırladığınız iç harcı domateslerin içine paylaştırıp dolmaları bir tencereye dizin. üzerine domateslerin yarısına gelecek dek sıcak su ek edin. Kaynayınca altını kısıp 15 dakika daha pişirin. Domates sosu için, sızma zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Rendelenmiş domatesi ek edip tuz ve kırmızı toz biber ile tatlandırın. Rendelenmiş domates suyunu çekinceye değin kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Sosu bir servis tabağına alın. üzerine dolmaları ek edin. Taze nane ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Soslu domates dolması bundan böyle hazır, sağlık olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder