Yarım su bardağı kırmızı kinoa
4 yemek yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Servis için
Kinoalı ızgara köfte: Kırmızı kinoayı tuzlu suda 20 dakika dek haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, yumurta, ince kıydığınız maydanoz, kekik, rendelenmiş parmesan peyniri, tuz ve baharatları ilave edip bütün araç gereç tamamen özdeşleşinceye dek yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle şekillendirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Yanına fesleğen yaprakları ve ortadan ikiye kestiğiniz renkli çeri domateslerle servis yapın.
Kinoalı ızgara köfte artık hazırlanmış, sıhhat olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder