3 Eylül 2016 Cumartesi

Kinoalı ızgara köfte


       500 g dana kıyma
       Yarım su bardağı kırmızı kinoa
       1 soğan
       1 yumurta
       2~3 dal maydanoz
       2~3 dal taze kekik
       4 yemek yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
       Tuzlu
       Karabiber
       Kırmızı toz biber
       Kimyon
Servis için
       Yarım demet fesleğen
       3 kırmızı çeri domates
       3 sarı çeri domates

Kinoalı ızgara köfte: Kırmızı kinoayı tuzlu suda 20 dakika dek haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, yumurta, ince kıydığınız maydanoz, kekik, rendelenmiş parmesan peyniri, tuz ve baharatları ilave edip bütün araç gereç tamamen özdeşleşinceye dek yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle şekillendirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Yanına fesleğen yaprakları ve ortadan ikiye kestiğiniz renkli çeri domateslerle servis yapın.

Kinoalı ızgara köfte artık hazırlanmış, sıhhat olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder