3 Eylül 2016 Cumartesi

Ekşili semizotu çorbası (GAZİANTEP)


       1 akarsu bardağı kırmızı mercimek
       4 su bardağı su
       1 demet semizotu
       1 çay bardağı pirinç
       3~4 diş sarımsak
       Yarım su bardağı haşlanmış nohut
       Tuzlu
       2 yemek kaşığı tereyağı
       2 yemek yemek kaşığı domates salçası
       1 yemek yemek kaşığı sumak ekşisi
       Nane
       Kırmızı toz biber

Ekşili semizotu çorbası (GAZİANTEP): Kırmızı mercimek ve suyu geniş bir tencereye alın. Mercimekler hafif yumuşayıncaya değin haşlayın. İnce kıydığınız semizotu, yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve ezdiğiniz sarımsakları ek edip 10-15 dakika daha pişirin. Haşlanmış nohudu ilave edip tuzlu ile tatlandırın. Tereyağını bir tavada eritin. Salçayı ek edip kokusu çıkıncaya dek kavurun. Sumak ekşisi, nane ve kırmızı toz biberi ekleyip ocaktan alın. Salçalı ve baharatlı yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Ekşili semizotu çorbası (GAZİANTEP) bundan böyle hazır, sağlık olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder