3 Eylül 2016 Cumartesi

Bamya yahnisi


       400 g kemiksiz kuzu kol eti
       1 yemek yemek kaşığı tereyağı
       Yarım akarsu bardağı zeytinyağı
       20 arpacık soğan
       5~6 diş sarımsak
       1 kg minik yükseklik bamya
       3 domates
       2 dal taze kişniş
       2 su bardağı tavuk suyu
       Tuz
       Karabiber
       1 limonun suyu

Bamya yahnisi: Kuşbaşı doğradığınız kuzu kol etini tereyağı ve zeytinyağında kavurun. Tencereye sırasıyla arpacık soğan, ezdiğiniz sarımsak, baş kısımlarını temizlediğiniz bamya ve küp doğradığınız domatesi ek edip 4-5 dakika kavurun. Tavuk suyunu ek edip baharatlarla tatlandırın. Kaynadıktan daha sonra ince kıydığınız kişnişi ek edip 20 dakika daha pişirin. Limon suyunu ek edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Bamya yahnisi artık hazırlanmış, sıhhat olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder