3 Eylül 2016 Cumartesi

Meyve ve sebzelerle güzelleşin


Pazardan aldığınız basit bir sebze veya meyveyle keza jurnal gıdanızı çıkarabilir keza de güzelliğinizi koruyabilirsiniz…

Yaz geldi diye cilt bakımından vazgeçmek en büyük hatalardan biri olabilir. Üstelik yazın daha da kolay bir şey olan deri bakımı fazla da eğlenceli bir hale gelebilir. Nasıl mı? Pazardan aldığınız basit bir sebze ya da meyveyle ayrıca günlük gıdanızı çıkarabilir keza de güzelliğinizi koruyabilirsiniz…

Her eve lazım: Kabak

Yemeklerde kullandığınız kabakla güzel bir maske yapabilirsiniz. Bir adet kabağı soymadan pişirin. Soğuduktan daha sonra alın ve içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı katın. Bu karışımı yüze sürün. 20 dakika sonradan ılık suyla temizleyin. Canlı bir deri elde edeceksiniz.

Tane tane bezelye:

Bir avuç tane bezelyeyi tamamen ezin. İçine üzüm pekmezi katıp bulamaç yapın. Bir yumurtanın akını ekleyin. Bir iki damla zeytinyağı, bir parça yulaf unuyla birlikte tekrar karıştırın. Bu maske cildi besler, canlandırır. Bebek gibi bir tene sahip olursunuz.

Ayrıca damağa ayrıca cilde: Dut

Dutun suyu çok faydalı. Cildin doğal rengine dönmesini sağlar ve cildi onarır. Domates de deri üstünde harika şansın dönmesi yaratır. Suyunu cildinize sürüp kısa bir zaman beklettikten daha sonra yıkayabilirsiniz. Böylece cildiniz daha ışıltılı olabilir.

Kırmızının cazibesi: Domates

Domates maskesi uygulayarak deri lekelerinden kurtulabilirsiniz. Kadınlar ciltlerini onarmak için; oldukça pozitif mücadele sarf ederler. Doğadan elde edilen meyve ve sebzeler cilde çok iyi gelir. Yenilen her şey yüze de uygulanabilir.

Malatya’nın kayısısı cilt şifası:

Üç tutam defne yaprağını, bir parça kayısı suyunda pişirin. Bir adet yumurta ve yarım fincan süt ekleyerek krem haline getirin. Bu maske, sivilceleri giderir ve tene gözle görülür bir canlılık, tazelik kazandırır.

Her yere uyar: Avokado

Güneşten yorulan cildi şımartmanın yolu avokadodan geçiyor. 1 kahve kaşığı avokadonun içini ezip 2 kahve kaşığı nemlendirici kremle karıştırın ve kalın bir katman halinde cildinize sürün. 15 dakika beklettikten daha sonra yıkayın.

Çok tatlı lakin çok yardımsever: Üzüm

Karma cilt sorunları yüzün muhakkak bölgelerinde (burun kenarları, çene, alın vs) sınırlandığından bilhassa karma cilde sahip olanlar uygundur. Bitkin ciltleri daha canlı gösterir. Ait olan nemlendirici kremle karıştırın ve cildinize sürün.

(YASEMİN SERVET / AKŞAM GAZETESİ)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder