3 Eylül 2016 Cumartesi

Domates soslu pirzola


       1 kg kemikli pirzola
       2 soğan
       5 yemek yemek kaşığı sızma zeytinyağı
       1 su bardağı rendelenmiş domates
       1 tatlı kaşığı domates salçası
       Tuz
       Karabiber
       Yenibahar
       3 çeri domates
       3 sivri biber
Kızartmak için
       Sızma zeytinyağı

Domates soslu pirzola: Pirzolaları sızma zeytinyağında hafif kızartın. Yemeklik doğradığınız soğanı sızma zeytinyağında pembeleşinceye değin soteleyin. Hafif kızarttığınız pirzolalara rendelenmiş domatesi ekleyin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp çeri domatesleri ve sivri biberleri ekleyin ve etler yumuşayıncaya değin kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak servis yapın.

Domates soslu pirzola artık hazırlanmış, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder