4 Eylül 2016 Pazar

İdris Elba Kimdir ? Filmleri Nelerdir ?


İdris Elba İngiliz aktör, müzisyen, ses aktörü ve DJ’dir. İdris Elba American Gangster, Takers, Thor, Prometheus gibi büyük bütçeli filmlerde rol almıştır. Uyuşturucu babası rolünü oynadığı HBO dizisi “The Wire” ile bilinmektedir. Aktörlüğün yanı sıra DJ Big Driis olarak da hip hop müzik DJliği yapmaktadır. Time dergisinin 2016’daki en etkili 100 insan sıralamasına da girmiştir.

İdris Elba ve Film Kariyeri

Newham Londra doğumlu olan İdris Canning Town adlı bir şehirde büyümüştür. 1986 yılında amcasının düğün DJ’liğe işine tezgâhtar olmaya başlamış ve 1 yıl sonra da kendi DJ’lik firmasına açmıştır. DJ Big Driis lakabıyla gece klüplerinde çalan İdris, 20’li yaşlarında televizyon dizileri için seçmelere katılmaya başlamıştır.

İdris Elba

İdris Elba

İlk defa 1995 yılında Bramwell adlı bir dizide kayda değer bir rol kapan oyuncu, New York’a taşınana kadar aralıksız İngiliz TV serilerinde irili ufaklı rollerde oynamıştır. HBO kanalının popüler dizisi olan The Wire’da oynadığı Russell Bell rolüyle ünlenmiştir. 2012 yılında yapılan 69. Altın Küre Ödüllerinde BBC’in kriminal TV dizisi Luther’de oynadığı rol sayesinde en iyi aktör ödülünü kazanmıştır.

Oynadığı filmlerde genelde fena adam rolüyle ön plana meydana çıkan İdris Elba, 28 Hafta Sonra (28 Weeks Later), Noel Gecesi (Christmas Night), RockNRolla, Legacy, Kaybedenler (The Losers) ve Thor gibi filmlerde oynamıştır. Prometheus filminde Kaptan Janek ve Pacific Rim filminde de Stacker Pentecost karekterleri canlandıran İdris, en son 2015 yapımı Avengers: Age of Ultron filminde oynamıştır. 2016 yılının sonlarına doğru çıkması planlanan Star Trek Beyond filminde de Krall adlı karakteri canlandıracaktır.

İdris Elba Hakkında Kısaca

6 Eylül 1972 doğumludur. Annesi Gana’lı babası ise Sierra Leone’ludur.1.90 m boyundadır. Bütün adı İdrissa Akuna Elba’dır.Hiç bir süre aktörlük eğitimi almamıştır.Isan Elba ve Winston Elba adlarında iki tane kızı vardır.Bir Arsenal taraftarıdır.People dergisinin 2007 yılında yaptığı “Dünyanın en güzel 100 insanı” sıralamasında vardır. Tekrar benzer derginin 2013 yılında yaptığı “Dünya’nın en ateşli erkeği” sıralamasında da 2.olmuştur.Hanne Kim Norgaard ile 1999 yılında evlenmiş ve 2003 yılında boşanmıştır. Sonia Nicole Hamlin ile 2006 yılında evlenip, 6 hafta sonra boşanmıştır.GQ Dergisi “En iyi giyinen 50 İngiliz Erkek” sıralamasında İdris Elba’yı göstermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder