3 Eylül 2016 Cumartesi

Zeytinyağlı iç bakla


       500 g iç bakla
       1 havuç
       2 diş sarımsak
       1 dere bardağı zeytinyağı
       1 akarsu kaşığı un
       Yarım limonun suyu
       5~6 dal taze soğan
       1 dere kaşığı toz şeker
       Yarım demet dereotu

Zeytinyağlı iç bakla: İç baklaları tuz kaynar suda 30 saniye haşlayıp buzlu suya atın ve dış kabuklarını çıkartın. Jülyen doğradığınız havuçlar ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Un ve limon suyunu bir kasede karıştırıp havuçların üstüne ilave edin. Baklalar, toz şeker ve ince kıydığınız taze soğanı ilave edip baklalar yumuşayıncaya değin pişirin. üzerini ince kıydığınız dereotu ile süsleyerek ılık servis yapın.

Zeytinyağlı iç bakla artık hazırlanmış, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder