18 Eylül 2016 Pazar

Limon Yapraklarının Kokusu


Dikkat: Bu kitap yıkıcı bir derinlik barındırmaktadır.

Otuz yaşındaki Sandra, erkek arkadaşından ve işinden ayrıldıktan sonradan Costa Blanca'daki bir köye sığınır. Hayatına yeni bir yön devretmek ister ve bunu nasıl yapacağına karar vermelidir. Norveçli yaşlı bir çift olan Karin ve Fredrik'le dost olur; bu şirin ikili Sandra için hiç sahip olmadığı büyükanne ve büyükbabası haline kazanç. Fakat Nazi toplama kamplarından sağ kurtulmuş eksik sayıda kişiden biri olan Julián'la tanıştığında her şeyin göründüğü gibi olmadığını anlar ve gerçeği bulmak için güvenli olmayan bir maceraya atılır.

İspanya'nın en başarılı yazarlarından birinin yazdığı, zekice örülmüş kurgusu ve tırnak yediren temposuyla Limon Yapraklarının Kokusu hem bir kadının kendini bulması keza de rahat kalmış tarihsel gerçeklerin gün ışığına çıkarılması öyküsü.

"Bir çay gibi akan bir hikâye. Kitabın her sayfasına işlemiş olan tereddüd ve dehşet yüzünden elinizden bırakmadan okuyacaksınız."
Abc

"Uzun vakit bakımlı kalmış dehşeti ortaya çıkaracak ve sizi yüreğinizden sarsacak bir kitap."
El Mundo

"İntikam ve nefret ve bununla birlikte da arkadaşlık ve sevgi hakkında bir roman. Ruhunuza dokunacak." Qué Leer

"Keza bir macera hem de bir aşk romanı. Aklınızın ucundan bile geçmeyecek sonu ve canlı anlatımıyla bir kitap."
We Love This Book Magazine

"Fantastik bir kitap… Sırlarla batmış karanlık bir anlatı. Samimi ve realist çizilmiş karakterleri ve kendinizi kaptırdığınız bir olay örgüsü var. Bu kitabı ve sürpriz sonunu uzun vakit unutacağımı sanmıyorum."
York Press

"Doğaüstü bir roman."
El Pais

Clara Sánchez herkesi kafa karıştırıcı ve vicdanları başaşağı eden bir yazar. Limon Yapraklarının Kokusu romanında bir aşk, cesaret, kabahat ve umut öyküsü anlatıyor. koskocoman galibiyet kazanmış bu benzersiz yayın olayının ruhunuzdaki etkisi sonsuza dek geçmeyecek...

İspanyollar son zamanlarda gerek edebiyat konusunda gerek sinema konusunda hoş bir çıkış yakaladılar ve bunu devam ettiriyorlar.

İspanyol yazan Clara Sanchez de çok iyi bir aşk romanına imza atmış ve okurlarını içinde aşkı ve korkuyu barındıran bir maceranın içinde sürüklemiş.

Otuzlu yaşlara gelmiş bir kadın ayrıca işini ayrıca de sevgilisini aynı anda kaybedince yeni bir hayata başlamayı amaçlar ve karşısına ihtiyar bir çift çıkar. Ilk ilk önce onları sığınacak bir liman gibi görebilen kadın Nazi kamplarında hayatta kalmayı başarmış biri ile tanışınca işler bir anda değişir. Çevresindekilerin göründüğü gibi olmadığını anlayan kadın gerçeğin peşinden gider ve kendini bir anda tehlikeli bir maceranın içinde bulur.

Limon Yapraklarının Kokusu kitabı okurlara ayrıca hoş bir aşk hikayesi keza de gerilim dolu bir macera sunuyor. Kitabın akıcı içeriği sizi sürüklüyor ve kitabı elden bırakmakta zorlanıyorsunuz. Yaklaşık 400 sayfalık kitap bir kerede bitirilebilecek kitaplar listesinde olmaya namzet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder