3 Eylül 2016 Cumartesi

Kuzu etli şevketi sebze bahçesi


       500 g şevketi bostan
       250 g kuşbaşı kuzu eti
       4 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
       2 soğan
       5~6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için
       1 yumurtanın sarısı
       Yarım limonun suyu
       1 yemek yemek kaşığı un
       Tuz
       Karabiber

Kuzu etli şevketi sebze bahçesi: Yıkayıp 4 cm kalınlığında doğradığınız şevketi sebze bahçesi otlarını 15 dakika kadar limonlu suda bekletin. Kuşbaşı kuzu etlerini yapışmaz yüzeyli bir tencerede suyunu çekip hafif karamelize oluncaya dek mühürleyin. Yemeklik doğradığınız soğan ve zeytinyağını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Süzdüğünüz şevketi bostan otu ve suyunu ek edip kuşbaşı kuzu etleri tamamen yumuşayıncaya dek pişirin. Terbiyesi için zorunlu olan tüm malzemeyi bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan alarak nezaket sosunu ılındırın ve pişmekte olan yemeğe ek edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Kuzu etli şevketi sebze bahçesi bundan böyle hazırlanmış, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder