5 Eylül 2016 Pazartesi

Facebook ile el ele veren WhatsApp işletmelere açılma planını duyurdu


Whatsapp

WhatsApp’ın bir süredir beklenen kurumsal açılımı bugün itibariyle netleşti. Başvuru Formu koşulları ve mahremiyet sözleşmesini yenilediğini duyuran şirket, bundan böyle Facebook ile el ele vererek, işletmelerin kullanıcılarına mesaj atmasına müsade vermeye başlıyor.

WhatsApp açıklamasında işletmeler için, SMS ve telefon çağrılarına alternatif bir irtibat kanalı olma özelliğini önümüzdeki aylarda denemeye başlayacağını söylüyor. Özelliklerin denenmesi için de gizlilik koşullarının değişmesi gerektiğini belirtiyor şirket. WhatsApp servisine reklam almayı planlamadığını daima vurguluyor.

Buna karşın, yeni gizlilik sözleşmesiyle şirketin Facebook ile daha yakın bir ilişki içinde olmasının da önü açılıyor. WhatsApp telefon numaranızı Facebook ile paylaşmaya başlayacağını ve dev sosyal ağla koordinasyon içinde çalışacağını anekdot ediyor. Bu koordinasyonun, WhatsApp’ta spam’le uğraş, başvuru formu alışkanlıklarının takibi gibi manâlı kazanımlar sağlaması bekleniyor.

Facebook ve WhatsApp artık el ele 

WhatsApp, telefon numaranızı Facebook’ta ya da reklam verenlerle paylaşmasa da, Facebook sistemiyle bağlantılı ayla geleceğini açıkça söylüyor. Bu sayede Facebook’un size daha iyi dost önerileri yapabileceği ve kuşkusuz reklam önerilerini de iyileştirebileceği belirtiliyor.

Facebook göre satın alındığından bu yandan, Facebook’tan bağımsız bir görüntü çizen WhatsApp için bunun tarihi bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Şirketin Facebook ile koordinasyon içinde çalışacağını gizlilik sözleşmesine dahil etmesi, bugünlerin bundan böyle sona erdiği ve WhatsApp’ı da -Instagram gibi- bir öteki, yalnızca reklamsız, Facebook servisi gibi düşünebileceğinize dikkat çekici ediyor olabilir.

Güncellenen gizlilik sözleşmesi ve başvuru formu şartlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi olmak isteyen kullanıcıların bağlantıyı izlemesi gerekiyor. Yeni anlaşma ise burada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder