5 Eylül 2016 Pazartesi

Yerli indie mobil oyun VOI dünya genelinde 40 binden artı sattı


Egemen oyun geliştirici Yunus Ayyıldız, yaklaşık bir yıl aradan sonra yeni mobil oyunu VOI’yi yayınladı. Geçtiğimiz Haziran’da App Store’da görünen mobil puzzle oyunu, bugüne dek dünya genelinde 40 binden fazla sattı.

VOI, Yunus Ayyıldız ve oyun stüdyosu Game Brain’in bundan böyle “herzamanki” ışık halkası gelen çizgisini sürdürdüğü bir puzzle oyunu. Akıl ve yer yer bağımsızlık çağrışım testlerini hatırlatan oyunun her aşamasında sizden oluşturmanız istenen bir şekil ve bu şekli meydana getirmek için kullanacağınız kare, üçgen gibi formlar bulunuyor. Siyah beyaz şekiller, beyaz fon ve kesişimleriyle oyun, gitgide zorlaşan bulmacalarıyla, süre baskısı olmadan, ilginizi canlı tutmayı başarıyor.

VOI

Ayyıldız’ın daha önce yayınladığı Hocus ve ROP oyunlarında olduğu gibi, VOI tasarım yaklaşımıyla fark yaratıyor. Sade arayüz, değişken şekiller kullanıcıya kesinlikle şen bir oyun deneyimi yaşatıyor. VOI, Türkiye’de 0,59 TL’den satılıyor.

Yunus’tan aldığımız bilgiye göre bugüne dek 40 binden artı satılan oyun, ABD’de 9 bin 200, İngiltere’de 7 bin 600, Çin’de 3 bin 800 ve Fransa’da 2 bin 500 satış rakamlarına ulaştı. Türkiye için bu rakam takriben 2 bin.

Satış rakamları açısınan haleflerini hemen şimdi yakalayamasa da VOI, oyuncularından en iyi geri dönüşü almayı başaran oyun olarak yapımcılarını memnun etti. Oyuna yeni aşamalar eklenerek geliştirilmesine devam edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder