3 yemek kaşığı zeytinyağı
üzeri için
Sarı gazpacho: Iri doğrayıp çekirdeklerini çıkarttığınız dolmalık biberleri alüminyum folyo ile sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Közlenen biberleri bir kaseye alıp soğumaya bırakın. İnce doğradığınız yabani sarımsak ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında 3-4 dakika soteleyip biberlerin üstüne ekleyin. Sebze suyu ve acı sosu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye değin blenderden geçirin. Buzdolabında iki saat dinlendirin. üzerini halka doğradığınız kırmızı kapya biberiyle ile süsleyerek soğuk servis yapın.
İspanya mutfağının meşhur çorbasını sarı domatesle de hazırlayabilirsiniz
Sarı gazpacho bundan böyle hazır, sağlık durumu olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder