2 Eylül 2016 Cuma

Sarı gazpacho


       5 dolmalık sarı biber
       2 dal yabani sarımsak
       3 diş sarımsak
       3 yemek kaşığı zeytinyağı
       300 ml sebze suyu
       1 tatlı kaşığı acı sos
       Tuzlu
       Karabiber
       Fesleğen
üzeri için
       1 kırmızı kapya biber

Sarı gazpacho: Iri doğrayıp çekirdeklerini çıkarttığınız dolmalık biberleri alüminyum folyo ile sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Közlenen biberleri bir kaseye alıp soğumaya bırakın. İnce doğradığınız yabani sarımsak ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında 3-4 dakika soteleyip biberlerin üstüne ekleyin. Sebze suyu ve acı sosu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye değin blenderden geçirin. Buzdolabında iki saat dinlendirin. üzerini halka doğradığınız kırmızı kapya biberiyle ile süsleyerek soğuk servis yapın.

İspanya mutfağının meşhur çorbasını sarı domatesle de hazırlayabilirsiniz

Sarı gazpacho bundan böyle hazır, sağlık durumu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder