3 Eylül 2016 Cumartesi

Beşamel soslu enginar köftesi


       6 enginar
       1 limon
       4 su bardağı su
       50 g kaşar peyniri
       Tuzlu
       Karabiber
       1 demet maydanoz
Kızartmak için
       1 su bardağı un
       3 yumurta
       1 su bardağı galeta unu
       Zeytinyağı
Beşamel sos için
       2 yemek kaşığı tereyağı
       1 su bardağı un
       1 su bardağı süt

Beşamel soslu enginar köftesi: Enginarları kararmaları için yarım saat limoni suda bekletip tuzlu kaynar suda tamamen yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kaseye alın ve bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. Sos için tereyağını bir tavada eritin. Unu ilave edip karıştırarak kavurun. Unun rengi dönmeye başlayınca sütü ilave edin. Sos kıvam alıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Enginar püresi, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve ince kıydığınız maydanozu bir kasede bütün araç gereç en ince ayrıntısına kadar özdeşleşinceye değin yoğurun. Harçtan parçalar kopartarak elinizle şekil verin. Köfteleri sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak artı yağını çektirip bir servis tabağına alın. üstüne beşamel sos gezdirirp sıcak servis yapın.

Beşamel soslu enginar köftesi bundan böyle hazırlanmış, sağlık olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder