3 Eylül 2016 Cumartesi

Patlıcanlı menemen


       3 patlıcan
       1 soğan
       2 diş sarımsak
       1 tatlı kaşığı biber salçası
       2 domates
       Tuz
       Karabiber
       Kırmızı pul biber
       Kimyon
       4 yumurta
üzeri için
       Taze fesleğen
Kızartmak için
       Ayçiçek yağı

Patlıcanlı menemen: Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın ve kavgalı yağda kızartın. Kağıt havlu üstüne alarak pozitif yağını çektirin. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye dek soteleyin. Salça, küp doğradığınız domates ve kızarttığınız patlıcanları ek edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye değin pişirin. Yumurtaları kırın ve kapağı kapalı olarak 3-4 dakika daha pişirin. İnce kıydığınız taze fesleğen ve rondodan geçirdiğiniz ekmek içini ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Patlıcanlı menemen bundan böyle hazırlanmış, sağlık durumu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder