1 tatlı kaşığı biber salçası
üzeri için
Kızartmak için
Patlıcanlı menemen: Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın ve kavgalı yağda kızartın. Kağıt havlu üstüne alarak pozitif yağını çektirin. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye dek soteleyin. Salça, küp doğradığınız domates ve kızarttığınız patlıcanları ek edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye değin pişirin. Yumurtaları kırın ve kapağı kapalı olarak 3-4 dakika daha pişirin. İnce kıydığınız taze fesleğen ve rondodan geçirdiğiniz ekmek içini ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Patlıcanlı menemen bundan böyle hazırlanmış, sağlık durumu olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder