2 Eylül 2016 Cuma

Havuç çorbası


       5~6 havuç
       1 soğan
       1 patates
       4 yemek yemek kaşığı Ayçiçek yağı
       6 su bardağı sıcak su
       Tuz
       Karabiber
       Rendelenmiş muskat
üzeri için
       100 ml krema
       4 yemek kaşığı kabak
       çekirdeği içi
       Karabiber
       Frenk maydanozu

Havuç çorbası: Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını temizleyip ufak doğrayın ve geniş bir tencereye alın. üzerine ayçiçek yağı gezdirip orta ateşte 5-6 dakika kavurun. Sıcak suyu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın ve sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin. Ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye dek blenderdan geçirin. Servis kaselerine paylaştırın. üzerlerine krema gezdirip kabak çekirdeği ve Frenk maydanozu ile süsleyin. Karabiber serpip sıcak servis yapın.

Havuç çorbası artık hazırlanmış, sağlık durumu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder