2 Eylül 2016 Cuma

Hong Kong Seyahat Rehberi


Uzun yıllar İngilizlerin yönetimi aşağı kalmış olan Hong Kong, Uzak Doğu’nun en güzel şehirlerinden. Doğrusu Hong Kong için şehir halkı çağırmak yanlış olur. Burası  Çin Millet Cumhuriyeti’ne emrindeki özel idare bölgesi ve Hong Kong Adası, Kowloon Yarımadası ve 235 değin minik adadan meydana gelmektedir. Ülkemizden kutup olarak Hong Kong’a gezi turu düzenlenmese de kişisel olarak Hong Kong’a giden sayısı bir hayli pozitif. Bilhassa Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenen Kanton Fuarı’na giden meslek adamları 2-3 günlük arada hemen 2 saat uzaklıkta bulunan Hong Kong’a geçmeyi tercih ediyor. bununla beraber THY sırık olarak Hong Kong’a sefer aranjör firmalardan biri.

Siz de Uzakta Doğu’nun bu gelişmiş şehrine gitmeyi düşünüyorsanız ihtiyacınız olan tek şey biraz araştırma. Hong Kong gezisi boyunca zorunlu olabilecek bütün önemli konuları Hong Kong Seyahat Rehberi sayfalarında bulabilirsiniz.

Hong Kong Gezi Rehberi

Hong Kong Gezisi Hakkında Bilgiler

Hong Kong dünyanın en fazla turist çeken yerlerinden biridir. Gelişmiş bir devlet olan Hong Kong ticaret, teknoloji, modernizm nedenleri ile vakit içerisinde alımlılık merkezi haline gelmiştir. Köklü bir tarihe sahip olsa da Hong Kong’un günümüzdeki halinin temelleri Hong Kong’un 19. yüzyılda İngiliz sömürgesi olması ile atılmıştır. Bu koşul Hong Kong üstünde oldukça etkili olmuştur. Nem oranının yılın derhal her döneminde artı olduğu Hong Kong için en yerinde yolculuk zamanı olarak Ekim – Kasım, Nisan – Mayıs ayları görülmektedir.

Hong Kong tarihi, hava durumu & yolculuk için en yerinde zaman, resmi tatiller ve hastaneler gibi kayda değer bilgileri Hong Kong Gezisi Hakkında Bilgiler sayfasında bulabilirsiniz.

Hong Kong gezisi

Hong Kong Gezilecek Yerler

Hong Kong seyahat rehberimizin en manâlı bölümü her rehberde olduğu gibi gezilecek yerler listesi. Victoria Zirvesi, Disneyland, Ocean Park, Avenue of Stars, Man Mo Temple, Ladies Market, Madame Tussauds Müzesi, Sky100, Hong Kong Park, Po Lin Manastırı ve Tian Tan Buda, Hong Kong Gezilecek Yerler Listemizdeki en kayda değer duraklar. Bunlar dışarıda şehirde gezip görülebilecek daha onlarca yer var.

Hong Kong’da gezip görmeniz gereken bütün önemli yerler hakkında bilgileri Hong Kong Gezilecek Yerler sayfasında bulabilirsiniz.

Hong Kong gezilecek yerler Man Mo Temple, Hong Kong’da gezip görebileceğiniz en hoş yerlerden.

Hong Kong’da Konaklama & Otel Tavsiyeleri

Hong Kong konaklama konusunda geniş seçeneklere sahip bir şehir halkı. Şehirde birbirinden lüks oteller bulabileceğiniz gibi hosteller de bulmanız mümkün. Hong Kong genelinde toplam 400’e yakın tesis yer alıyor. Otel fiyatları maalesef fazla da ucuz değil. bu nedenle seyahat öncesi rezervasyonunuzu ne değin erken yaparsanız pek rahat edersiniz. Şehirde konaklama ile ilgili bir öteki önemli konu otelinizin konumu. Hong Kong Adası otel seçimi konusunda fazla da güzel bir seçim değil. bu nedenle bize kadar Hong Kong’da konaklama için en uygun adres Kowloon Bölgesi. Üstelik Hong Kong’un meşhur gece pazarları bu bölgede kurulduğu için ulaşım konusunda da can sıkıntısı çekmezsiniz. Otel rezervasyonu yapabileceğiniz bir çok site olsa da bizim tavsiyemiz Booking.com. Booking.com dünyanın en güvenilir rezervasyon sitelerinden biri. Rezervasyon ücreti ödemeden, seçeceğiniz otele ast olarak ücretsiz rezervasyon iptal seçeneğinizin olduğu, hatta konaklama ücretini otele vardığınızda ödeyebileceğiniz bir site.

Biz Hong Kong gezimizde bu bölgede bulunan 3 yıldızlı Shamrock Hotel‘de kalmıştık. Nathan Road üzerinde yer alan otel çoğu gezi noktasına yürüme mesafesinde yer alıyor. Çevresi gece gündüz hareketli olan otelin ziyaretçi puanı ise epeyce yüksek. Booking.com’da yapılan 1700’e yakın ziyaretçi değerlendirmesi sonucu otel 10 üzerinden 8,1 gibi yüksek bir puana sahip. Biz konaklama yaptığımız dönemde çift şahsiyet oda için gecelik 125 Euro gibi bir değerinde ödemiştik. Erken rezervasyon ile bu fiyattan daha ucuza konaklama yapmanız muhtemel. Oteli araştırmak ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Hong Kong’da bulunan tüm otelleri analiz etmek içinse şu linke tıklamanız yeterli.

Hong Kong'da nerede kalınır

Hong Kong Ulaşım Rehberi

Hong Kong ülke dışından ulaşımın çoğunlukla havayolu ile sağlandığı bir yerdir. Havalanından şehir halkı merkezine ulaşım rahattır. bunun dışında tren ulaşımı da bilhassa Çin-Hong Kong aralarında büyük ilgi görmektedir.  Ülke içinde ve şehir halkı içindeyse diğer seçenekler mevcuttur. Şehir Halkı içi ulaşımda metro en yaygın kullanılan ulaşım yoludur. Taksi de sık sık kullanılır.

Hong Kong gezisi boyunca ulaşım konusunda ihtiyacınız olabilecek bütün bilgileri Hong Kong Ulaşım Rehberi sayfasında bulabilirsiniz.

Hong Kong ulaşım

Hong Kong Alışveriş Rehberi

Vergi uygulamasının olmaması Hong Kong’u alışveriş açısından cazibeli hale getirmektedir. Elektronik eşya, parfümeri, giyim, aksesuar gibi geniş ürün yelpazesini şehrin anında her yerinde bulabilirsiniz. Alışveriş yaparken ürün kalitesi ve taklit olup olmadığına uyarı etmeniz ve piyasa fiyatına göre pazarlık etmeniz tavsiye edilir. Şehrin en hareketli noktaları meşhur gece pazarlarıdır. Pazarlarda aklınıza gelebilecek her şeyi bulabilirsiniz. Bilhassa pazarlarda alışveriş yaparken pazarlık olmazsa olmaz kurallardan.

Alışveriş konusunda ihtiyacınız olabilecek bilgileri Hong Kong Alışveriş Rehberi sayfasında bulabilirsiniz.

Hong Kong alışverişTemple Streetn cadde pazarı

Hong Kong Yemekleri

Egzotik, otantik ve dünya lezzetlerinin tadılabileceği bir kent olan Hong Kong’da restoranların yanı sıra sokakta satış yapan yerler de istek görmektedir. Her ne kadar dünya mutfaklarına  yer verilse de Uzak Doğu mutfak kültürünü tatmak istiyorsanız dürüst yerdesiniz demektir. Dim sum, Siu Mei, Körili Balık Köftesi, Yumurta tartma, Deniz ürünleri ve Snake King ünlü Hong Kong lezzetlerinden sadece birkaçı.

Hong Kong yemek yemek kültürü hakkında genel bilgileri ve şehirde deneyebileceğiniz yöresel yemekler hakkında açıklamaları Hong Kong Yemek Rehberi sayfasında bulabilirsiniz.

Hong Kong yemekHong Kong’un bölgesel yemeği Dim Sum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder