2 Eylül 2016 Cuma

Adriana Lima Özel Değişken Diyeti


Çoğunluğun zihnindeki tipik "aç kalan manken" anlayışını çağrıştıran bu diyetle de çok eleştirildi. Ancak Lima, kendini "çılgınlıkla" suçlayanlara cevap verdi. Adriana Lima'nın akışkan diyetinin ayrıntılarını bu yazımızda bulabilirsiniz. 

Adriana Lima Özel Istikrarsız Diyeti..

Adriana Lima, "Victoria's Secret" denince birincil akla gelen isimlerden biri hâline geldi. Söz konusu olan bir iç çamaşırı markası olunca, meşhur modelin, bu başarıyı korumasındaki en önemli faktör, seksi vücudunu koruması oluyor doğal olarak. Fakat Lima'nın adamakıllı istikrarsız beslenmeye dayalı bir diyet uyguladığının ortaya çıkması, çoğunluğun aklında kurulmuş olan "alımlılık uğruna aç kalmak gerektiği" algısını akla getirdi.

Meşhur model ise aynı fikirde yok. Yaptığının bir saplantı ya da psikolojik bir bozuklukla ilgisi bulunmadığını belirtti. Lima bu diyeti, yalnızca gösterilere hazırlanırken, geçici bir süre için yaptığını ve gösterilerden sonra da herzamanki besin düzenine geri döndüğünü ekledi. Meşhur model, bu davranışını, atletlerin müsabakalardan önceki hazırlıklarına benzetti. Çıktığı gösterilerde, formunun zirvesinde edebilmek için böylesine sıkı bir perhiz uyguladığını, sağlığını riske atmak niyetinde de olmadığını da ekledi.

Sahiden de atletler ve bir takım sporcular da müsabakalardan önce böylesine fazla sayılabilecek beslenme düzenlerini benimsiyorlar. Ama bu zorunlu beslenme biçimlerini alışılmışlık hâline getirmiyorlar. İki çocuğu olan Adriana Lima'nın böyle bir perhiz uyguladığını açıklaması, bazı hassas çevrelerin tepkisine yol açmış olabilir; ancak Lima'nın bireysel çalıştırıcısı onun, bir atletin zihnine ve kafa yapısına sahip olduğunu, podyuma çıktığında, performansının ve güzelliğinin zirvesinde olmaya odaklandığını söylüyor.
Lima'nın podyuma çıkmadan önce uyguladığı istikrarsız diyetiyse şöyle

Lima, gösteriden 9 gün önce katı yiyecek yemeyi tamamen kesiyor. Adale kütlesi kaybını engellemek için de süt veya suyla karıştırılarak tüketilebilen protein takviyelerinden kullanıyor. Günde asgari 2 litre su içiyor ve egzersizlerine devam ediyor.

Podyuma çıkmasına 12 saat kala Lima, su içmeyi de kesiyor. Bu sayede cilt aşağı biriken suyu da vücudundan atıyor ve hatları fazla daha ince ve belirgin hâle geliyor. Gösteri bittikten sonradan da gündelik beslenme düzenine geri dönüyor.

Adriana Lima'nın, performansının zirvesinde almak istemesini anlayışla karşılamak gerekiyor doğrusu. Mesleği de göz önünde bulundurulunca, "ince" gözükmek istemesi de akla yatkın. Ancak Lima'nın, bu diyeti uzun vakit yapmaması ve bu tarz bir gıda şeklinin, olağan beslenme alışkanlıklarını bozmamasına fazla uyarı etmesi gerekiyor. Görünürde o fakat meşhur model, tüm bunları göz önünde bulundurduğu için bu değin fazla bilirkişi kadar sıkı şekilde kontrol aşağıda tutuluyor.

Etiket Diyet Şok Diyetler Adriana Lima Akışkan Diyeti Adriana Lima Diyeti Zayıflatan diyetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder