2 Eylül 2016 Cuma

Hong Kong Alışveriş Rehberi


Hong Kong alışveriş konusunda dünyanın en manâlı şehirlerinden biridir. Alışverişlerde katma değerinde vergisinin sıfır olması şehre gezmeye giden değin alışveriş için gidenlerin de olmasını sağlar. Para birimi olarak Hong Kong Doları‘nın kullanıldığı şehirde alışveriş yapabileceğiniz çoğu ortam var. Alışveriş merkezleri değin sokak pazarları da sunduğu çoğu ürün ile gezginlerin dikkatini çeker. Bunlar dışarıya pazarlık Hong Kong alışveriş kültürünün vazgeçilmez bir öğesi.

Hong Kong alışveriş rehberi

Hong Kong Para Birimi Hong Kong Doları

Hong Kong’da kullanılan para birimi Hong Kong Doları‘dır. Mayıs 2015 kurlarına tarafından 1 Euro 8,5 HKD, 1 Amerikan Doları ise yaklaşık 7,5 HKD’dir. Hong Kong dolarının madeni versiyonu devlet göre basılsa da banknotlar HSBC, Standart Sözleşmeli Banka ve Çin Bankası göre basılmaktadır. Banknotların renkleri ve üzerindeki şekiller farklılık göstermektedir.

Döviz Bozdurma: Hong Kong’un finans merkezi olmasını sağlayan nedenlerden biri para akışının teftiş edilmemesidir. Yerli ve yabancılar istedikleri değin para antre ve çıkışı yapabilmektedirler. Hong Kong’da döviz bozdurma işlemi yapacaksanız bankalar en iyi oranları vermektedirler. Ama Standart Sözleşmeli Banka ve Hang Seng Bankası döviz bozdurma işlemi için 50 dolar gibi bir ödenti talep ederken HSBC 100 dolar istemektedir. Bu oran bozdurduğunuz para arttıkça artış göstermektedir.

Turistik bölgelerde Cheqeupoint gibi devlete ait para başkalaşım noktaları bulunmaktadır. Genellikle daha uzun egzersiz saatlerine sahip olan bu yerler döviz bozdurma işlemi için komite almasa da döviz oranlarını genelde düşük olarak vermektedir. Bozdurma işlemini yapmadan önce data almanızda üstünlük vardır. En kötü oranlar havaalanlarında verilirken otellerde döviz bozdurma oranları nispeten daha iyidir.

ATM ler nakit çekimi ve döviz bozdurma işlemi için kullanılabilir. Bu operasyon için dört haneli şifrenizi bilmeniz gerekmektedir. bunun dışında ATM’lerden yapılan işlemlerde ödenti alınabileceğini göz önünde bulundurmanızda fayda vardır.

Hong Kong alışveriş Hong Kong para birimi

Hong Kong’dan Ne Alınır?

Alışveriş konusunda bambaşka alternatifler sunan Hong Kong’dan alabileceğiniz ürünler aralarında şunlar bulunmaktadır:

Antika ve Koleksiyon Parçaları: Çin’e özgü ürünlerin satıldığı mağazaların birçoğunda antika ürünleri, bilhassa seramik çalışmaları bulmak mümkündür. Antika ve koleksiyon meraklısıysanız Hollywood Road ve Cat Street mutlaka gitmeniz gereken yerlerin başında gelmektedir. başkaca Hong Kong büyük kasaba merkezinde de antika ve koleksiyon parçaları alabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Gün be gün talebin artması sebebiyle fiyatlar da artmaktadır. Lakin özellikle bu ülkeye özgü olan ürünler için belirlenen fiyatlar değerindedir.

Sanat Ürünleri: Hong Kong’da sanat galerilerinin yaygınlaşması ile Hong Kong’dan alınabilecek ürünler arasına sanat eserleri de girmiştir. Bilhassa Asya ülkelerine ait koleksiyonların sergilendiği galerilerden bu eserler ve bunlarla ilgili öteki incelemeler satın alınabilir. Antika haritalar, eski fotoğraflar ve fotoğraf çalışmaları en çok satışı yapılan ürünlerdendir.

Halı: Çin, Hindistan ve İran halı çeşitlerinin bulunabileceği en iyi yerlerin başında Hong Kong gelmektedir. Halı ve kilim Hong Kong’dan hediyelik olarak alabileceğiniz ürünlerdendir. Hollywood Road ve Wyndham Street halı ve kilim alabileceğiniz yerlerdendir.

Çin Porseleni: 16. yüzyılda Avrupa’dan getirilen porselen işlemeciliği süre içerisinde gelişim göstermiş ve günümüzde de devam eder durumdadır. İşleme kısmında görülen yerel tesir peşinde namına “Çin” ibaresinin de eklendiği porselen çeşitlerinden bütçenize yerinde bir şeyleri mutlaka bulursunuz. Çoğu mağazada Çin porseleni bulabilirsiniz. Ama benzersiz ve orijinal ürünler konusunda dikkatli olmanızda avantaj vardır.

Elektronik Ürünler: Ödenti uygulaması olmaması ve gelişmiş teknolojisi sebebiyle Hong Kong elektronik ürün alabileceğiniz en iyi yerlerdendir. Her ne değin günümüzde son teknoloji ürünler dünyanın her noktasında ulaşılabilir olsa da Hong Kong eski havasını korumaktadır. Bir ürün alacağınızda fiyat karşılaştırması yapmanızda üstünlük vardır. Fortress, Star Computer City, Computer& Digital Mall elektronik mahsul seçenekleri ile dikkat çeken yerlerdendir.

Hong Kong alışverişHong Kong iphone alışveriş

Takı: Hong Kong takı satmak yerleri açısından oldukça fazla seçeneğe sahip bir şehirdir. Dünyanın dördüncü büyük pırlanta endüstrisine sahiptir. Hem altın işlemeciliği konusunda da oldukça ileri düzeydedir. Yeşim taşı ise Hong Kong’dan alabileceğiniz eşsiz çeşitler şeklinde sunulmaktadır. Ayrıca buradan satın alabileceğiniz takılarda inci içeriği de bulunabilir.

Takım Elbise: Hong Kong takım elbise alabileceğiniz en iyi şehirlerden birisidir. 1. kalite ekip elbise üretimi ile meşhur olan Hong Kong’da kendi ölçülerinize uygun takım elbise diktirmeniz de mümkündür.

Chopstick (Yeme çubuğu): Çin’e özgü olan bu çubuklar günümüzde farklı tasarımlardan etkilenir hale gelmiştir. Keza yerinde fiyatlı olması hem de özgün olması nedeniyle Hong Kong’dan alınabilecek ürünlerin başında gelmektedir.

Çay: Çin çayı 1000 yıldan artı süredir sağlık durumu ve ferahlık kaynağı olma özelliğini korumaktadır. Farklı aromalarda olan çay seçeneklerini hem tadabilir keza de hediyelik olarak satın alabilirsiniz.

Hong Kong çay alışverişiHong Kong dere alışverişi

Giyim Ürünleri: Bilhassa ipekten yapılan ve Çin esintileri içeren bayan kıyafetleri epeyce popülerdir. Hong Kong’da derhal her yerden satın alabileceğiniz giyim ürünlerinin kalitesi konusunda dikkatli olmanızda fayda vardır.

Saat: Hong Kong saat çeşitliliği konusunda başınızı döndürecek dek çok seçenek sunabilecek bir dünya kentidir. Dünya markalarının yanı sıra Oriental, Time, Kowloon ve Emperor Saat dükkanlarında yerel saat çeşitlerini bakmak de mümkündür.

Kozmetik Ürünleri: Vergi dıştan kalan ürünlerden olması sebebiyle fiyat çeşitliliği yaşansa da kozmetik ürünleri Hong Kong’dan alınabilecek şeylerdendir. Özellikle yüksek kalitede olanlar tercih edilmelidir. Lockhart, Kai Chui, Granville ve Sai Yeung Choi caddeleri kozmetik alışveriş yapabileceğiniz yerlerdir.

Hong Kong hediyelik eşya

Hong Kong Alışveriş Merkezleri

Hong Kong alışveriş merkezleri açısından birçok seçenek sunan bir şehirdir. Hong Kong bilhassa birçok ürünün ücret kapsamına girmemesi sebebiyle alışveriş severlerin tercih ettiği yerlerden biridir. Bu kozmopolit kentte gidebileceğiniz alışveriş merkezlerinden bazıları şunlardır:

Hong Kong Adası’nda Yer Alan Alışveriş Merkezleri

Cityplaza: Hong Kong adasında bulunan en büyük alışveriş merkezidir. Bir aile şirketi olan bu yerde takriben 170 tane mağaza vardır. Alışveriş merkezi içerisinde ayrıca Hong Kong’un tek buz pisti de bulunmaktadır.  Adres: 18 Taikoo Shing Caddesi.  Ulaşım: MTR Tai Koo İstasyonu’ndan Cityplaza çıkışını izlemelisiniz. G.O.D.: Stil sahibi ve eşsiz ürünler arıyorsanız gideceğiniz Hong Kong alışveriş merkezi burası olmalıdır. “Goods of Desire” (Arzunun Ürünleri) yapısının kısaltması olan bu alışveriş merkezinde modern ürünlerden yerel kıyafetlere öbür ürünler bulunabilir.  Adres: G/F 2 Yi Chun Sokağı, Sai Kung Fashion Walk: Dünyanın, Avrupa’nın ve Çin’in son moda ürünleri burada bulunabilir. Adres: Causeway Körfezi.  Ulaşım: MTR Causeway Körfezi E çıkışıHorizon Plaza: 28 katlı bir mobilya ve moda fabrika satış yapısıdır. Adres: 2 Lee Wing Caddesi, Ap Lei Chau. Ulaşım: MTR Diamond Hill İstasyonu C2 Çıkışından ulaşılabilir.Ifc Mall: Hong Kong’un en çok göze hitap eden alışveriş merkezlerinden biridir. 200 dek mark benzer çatı aşağı bulunabilir. Adres: 8 Finance Caddesi, Merkez. Ulaşım: MTR Hong Kong İstasyonu A Çıkışı Landmark: Hong Kong alışveriş merkezleri arasından en lüks olanlarındandır. Dünyaca meşhur çoğu markayı burada bulmak mümkündür. Adres: 15 Queen’s Caddesi, Merkez. Ulaşım: MTR Merkez İstasyonu G çıkışıLee Gardens: Lüks moda markaları, giyim, takı, aksesuar, ev eşyası mahsul çeşitleri bu alışveriş merkezinde bulunabilir. Adres: 33 Hysan Caddesi, Causeway Körfezi. Ulaşım: MTR Causeway Körfez İstasyonu F Çıkışı Marks & Spencer: İngiliz menşeli Marks& Spencer’da giyim, konut eşyası, kozmetik gibi ürün çeşitleri bulunmaktadır. Adres: Central Tower 1F Zemin Katı.Western Market: 1991 yılında yenilenen bir yapı alışveriş merkezi haline dönüştürülmüştür. Mimarisi ile dikkat çeken yapıda çoğu markanın ürünlerini bulmak mümkündür. Adres: 323 Des Voeux Caddesi, Merkez. Ulaşım: MTR Sheung Wan İstasyonu B veya C ÇıkışıWtc More: Eski bir sinema binasında yer alan bir Hong Kong alışveriş merkezidir. Bilhassa genç modasına hitap eden ürün seçenekleri ile uyarı çeker. Adres: 280 Gloucester Caddesi, Causeway Körfezi. Ulaşım: Causeway Körfezi MTR İstasyonu D1 ÇıkışıHong Kong alışveriş merkezi IFC MallIFC MALL

Kowloon Bölgesi’nde Bulunan Alışveriş Merkezleri

1881 Heritage: Mimarisi ile 1880ler Hong Kong’u yansıtmaktadır. Alışveriş merkezinin yanı sıra benzer bölge içerisinde bir otel ve üstelik sergi salonu bulunmaktadır. Adres: 2A Canton Caddesi, Tsim Sha Tsui. Ulaşım: MTR Tsim Sha Tsui İstasyonu E Çıkışı.APM: 170 kadar mağazası ve gece yarısına kadar açık olmasıyla oldukça fazla alıcı çeken bir yerdir. Adres: Millennium City 5, 418 Kwun Tong Caddesi. Ulaşım: MTR Kwun Tong İstasyonu A2 ÇıkışıDFS Galleria Hong Kong: Lüks aksesuar, kozmetik ve cilt ürünleri ağırlıklı satmak yapan bir alışveriş merkezidir. Adres: Chinachem Golden Plaza 77 Mody Caddesi,  Tsim Sha Tsui DoğuElements: MTR Kowloon ve Havalimanı Ekspres İstasyonları üzerindedir. Giyimden konut eşyasına birçok farklı mahsul çeşitliliği ile uyarı çeker. Adres: 1 Austin Caddesi Batı, Tsim Sha Tsui. Ulaşım: MTR Kowloon İstasyonu C ÇıkışıHarbour City: Hong Kong’un en büyük alışveriş merkezlerinden biridir. 450 kadar mağaza ve 50 tane lokanta seçeneği ile oldukça zengindir. Adres: 3 – 27 Canton Caddesi, Tsim Sha Tsui.Ulaşım: MTR Tsim Sha Tsui İstasyonu A1 çıkışıISQUARE: Hong Kong’un en popüler alışveriş destinasyonlarından olan bu alışveriş merkezi 270 derecelik liman manzarası ile de uyarı çekmektedir. Adres: 63 Nathan Caddesi, Tsim Sha Tsui. Ulaşım: Tsim Sha Tsui, H veya R çıkışıK11: Sanat ile alışverişi aynı çatı aşağıda birleştiren bir yerdir. Moda, aksesuar, elektronik, alımlılık ve hayat ürünleri çeşitleri konusunda zengindir. Adres: 18 Hanoi Caddesi,  Tsim Sha Tsui.Ulaşım: MTR Tsim Sha Tsui İstasyonu D2 ya da N4 çıkışıOlympian City: 250 değin mağaza ile çoğu markaya ulaşma imkanı sağlamaktadır.  Adres: 18 Hoi Ting Caddesi, Batı Kowloon. Ulaşım: MTR Olympic İstasyonu, D ÇıkışıPlaza Hollywood: 280 mağaza ve restoran seçeneği ile görmeniz gereken Hong Kong alışveriş merkezlerindendir. Adres: 3 Lung Poon Caddesi, Diamond Hill.Ulaşım: MTR Diamond Hill İstasyonu, C2 ÇıkışıWonderful Worlds of Whampoa: 300’den artı mağazası ve birçok temalı bölümü ile acayip alışveriş merkezlerindendir. Adres: Whampoa Garden, Hung Hom. Ulaşım: Merkez, Wan Chai veya Kuzey Noktası’ndan Hung Hom yönüne dışarı giden bir feribota binmelisiniz.

New Territories & Uzak Adalarda Yer Alan Alışveriş Merkezleri

Citygate Outlets: Hong Kong’un en büyük fabrika satış alışveriş merkezidir. 80 kadar mağazada kesintisiz % 30 – 70 aralarında indirim mevcuttur. Adres: 20 Lezzet Tung Caddesi, Tung Chung.Ulaşım: MTR Tung Chung İstasyonu B ÇıkışıLandmark North: Yaklaşık 100 mağazada giyim, takı, kozmetik ve bakım ürünleri satılmaktadır. Adres: 39 Lung Sum Caddesi, Sheung Shui. Ulaşım: MTR Sheung Shui İstasyonu A4 ÇıkışıMaritime Square: Hong Kong’da Okyanus temalı ilk alışveriş merkezidir. İçerisinde 140 değin mağaza vardır. Adres: 33 Tsing Kind Caddesi, Tsing Yi.Ulaşım: MTR Tsing Ying İstasyonuNew Town Plaza: Hong Kong’daki en büyük alışveriş merkezlerindendir. 350 dek mağazaya ev sahipliği yapmaktadır. Adres: 18 – 19 Sha Tin Centre Caddesi, Sha Tin.Ulaşım: MTR Sha Tin İstasyonu A ÇıkışıTmtplaza: Günlük 300.000 dek ziyaretçisi ile hemen tekrar tekrar işlek bir yerdir. Alışverişin yanı sıra bir şeyler yiyip içebileceğiniz ve dinlenebileceğiniz yerler de vardır. Adres: 1 Tuen Shun Caddesi, Tuen Mun. Ulaşım: MTR Tuen Mun İstasyonundan yaklaşık 10 dakika yürüme mesafesindedir.Wing On: 1907 yılından beri hizmet vermektedir. Giyim, aksesuar, takı ve konut eşyası satışı yapılmaktadır. Adres: 18 Taikoo Shing Caddesi, Taikoo Shing

Hong Kong’da Alışveriş Yapılacak Bölgeler

Şehirde bulunan alışveriş yapılacak bölgeleri Hong Kong,Kowloon ve New Territories ve Adalar olarak üçe parçalamak mümkündür.

Hong Kong Adası

Admiralty, Merkez ve Soho: Victoria Limanı yakınında yer alan Admiralty, Merkez ve Soho gökdelenlerin başınızı döndüreceği bir yerdir. Lüks ürün seçenekleri ve son moda ürünleri ile de dikkat çekmektedir. Bu alışveriş bölgesi MTR Admiralty İstasyonu’na ast olan Pacific Place ile başlar. Peşinde Landmark Alexandra, Landmark Chater, Jardine House, Exchange Square, Landmark Prince ve IFC gibi alışveriş merkezlerin bulunduğu kısım başlar. Hollywood Sokağı ve Soho ile alışveriş keyfi daha çok butik tarzı yerlere dönüşür. Bu son moda ve lüks ürünlerin satışının yapıldığı yerde deha Çin esintilerini hissetmek mümkündür.Causeway Körfezi: Nispeten minik bir alanda yer alsa da Causeway çoğu alışveriş merkezi, mağaza, butik ve tezgah ile alışveriş yapabileceğiniz ihtişamlı yerlerdendir. Hong Kong alışveriş dünyasının mikro yansıması olarak nitelendirilen Causeway’de Lee Gardens, Times Square, Fashion Walk, SOGO gibi yerlere gidebilirsiniz.Sheung Wan: Şehrin şık, egzotik ve hippi yüzünü yansıtan Sheung Wan geleneksel Çin çizgilerini yansıtan bir yerdir. Alışverişe tarihi Western Pazarı’nda başlayıp ardındaki kurutulmuş deniz ürünleri pazarı, Wing Lok Sokağı, Bonham Strand West ile devam edebilirsiniz. Civarda antika ve koleksiyon ürünleri satan yerleri de bulmak mümkündür.Stanley: Bilhassa alışverişi ve yeme içmeyi sevenlerin tercih ettiği bir bölgedir. Sakin bir yer olmasına rağmen alışveriş açısından çoğu seçenek sunmaktadır. Giyim, aksesuar ve el yapımı ürün satışı ağırlıklıdır.Wan Chai: Wan Chai Hong Kong’un yalnızca tarihi bir bölgesi değildir. Çin’e özgü ürünlerin yanı sıra ithal ürün satışı da mevcuttur. Oyuncak, el işi ürünler gibi şeyler arıyorsanız Wan Chai’ye mutlaka uğramalısınız.

Kowloon Bölgesi

Tsim Sha Tsui: Çoğu alışveriş merkezi, mağaza, Pazar ve tezgah ile dünya pazarı olarak değerlendirilen Kowloon’da terzilerin kişiye özel dikim ürünleri, takı ve aksesuar, elektronik ürünler ve dünya markalarını bir arada bulmak mümkündür.Kowloon Doğu ve Batı: Bir yaşam alanı olarak görülmesinin yanı sıra alışveriş için de iyi bir seçenektir. Batı kısmında Elements alışveriş hususunda en fazla uyarı çeken yerdir. Olympian Plaza’da ise 250 kadar mağaza seçeneği vardır. Doğu kısmı ise nispeten daha ufak ölçeli yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Megabox, Whampoa, Telford Plaza ve Plaza Hollywood görebileceğiniz yerlerdendir.Mong Kok: Alışveriş ve hayatın iç içe olduğu Mong Kok’da en meşhur yerlerin başında Kadınlar Pazarı gelmektedir. Evcil hayvan, çiçek, giysi, mutfak ürünleri gibi ayrı ürünleri aynı çatı altında sunabilen yerlere sahiptir.Sham Sui Po: Otantik bir Hong Kong tecrübesi olmak istiyorsanız Sham Sui Po’ya gelmelisiniz. Elektronik ve giyim üzerine çoğu seçeneği burada bulmanız mümkündür.Yau Ma Tei: Bir tapınak civarda inşa edilmiş otantik bir cadde pazarı gibidir. Daha fazla Çin’e özgü ürünlerin satışının yapıldığı yerler bulunmaktadır.

New Territories ve Adalar

Lantau: Doğa güzellikleri ve tarihi ile tanınan bu ada 80 değin mağazaya konut sahipliği yapması ile alışveriş severlerin ziyaret ettikleri yerlerdendir.

Hong Kong Cadde Pazarları

Hong Kong cadde pazarları ayrıca alışveriş yapabileceğiniz keza de renkli görüntülere tanık olabileceğiniz yerlerdir. Yiyecek ve meşrubat çeşitlerinin yanı sıra giyim ya da hediyelik eşya alışverişi yapabileceğiniz yerler de vardır. Hong Kong’da her cadde pazarının kendine özgü bir havası vardır. Pazarların çoğunda pazarlık etme imkanı mevcuttur.

Kowloon Bölgesindeki Pazarlar

Kadınlar Pazarı (Ladies Market): Hong Kong’un en meşhur pazarlarından biridir. 100 kadar tezgahta giyim, aksesuar ve hediyelik eşya satışı yapılmaktadır. Bunların yanı sıra kozmetik, çanta, kundura gibi ürün çeşitleri de mevcuttur. Adres: Tung Choi Sokağı. Ulaşım: MTR Mong Kok İstasyonu E2 çıkışından Nelson Caddesi baştan başa iki blok yürüyerek ulaşılabilir.Hong Kong gezilecek yerler, Ladies MarketLadies MarketApliu Bit Pazarı: İkinci el elektronik eşya satışının yapıldığı bir pazardır. Genelde pazarlık imkanı sunulur. bunun dışında saat, koleksiyonluk madeni para gibi mahsul seçenekleri de vardır. Adres: Apliu Sokağı, Sham Sui Po.Ulaşım: MTR Sham Sui İstasyonu’nda C2 çıkışını kullanmalısınız.Bird Garden (Kuş Pazarı):Yuen Po Sokağı’nda bu amaçla inşa edilen bir bahçe içerisinde satmak yapılmaktadır. Egzotik kuş çeşitlerinin yanı sıra hayvan bakımında kullanılan birçok mahsul burada bulunabilir. Adres: Yuen Po Sokağı.Ulaşım: MTR Prince Edward İstasyonu B1 çıkışını kullanarak benzer cadde üstünde takriben 15 dakika yürümeniz gerekmektedir.Çiçek Pazarı: 100 değin işyeri ve toptancının satış yaptığı bu pazar bilhassa Çin takvimine tarafından yılbaşı döneminde renklenmektedir. Bir şeyler almayacaksanız bile renkli çiçek çeşitlerini görmeniz için gitmeniz nasihat edilir. Adres: Çiçek Pazarı Sokağı.Ulaşım: MTR Prince Edward İstasyonu B1 çıkışından çıkıp doğu yönüne Prince Edward Sokağı’na dürüst yürüyebilirsiniz. Diğer ulaşım seçeneği MTR Mong Kok İstasyonu C çıkışından Sai Yee Caddesine yürümelisiniz.Cat Street: Antika ve koleksiyon parçası ürünler satın almak istiyorsanız gideceğiniz sokak pazarı burası olmalıdır. Ev eşyası, giyim ürünleri ve el işlemesi ürünleri burada bulmak mümkündür. Adres: Hollywood Road ve Upper Lascar Road. Ulaşım: MTR Merkez istasyonundan 2 numaralı çıkıştan çıkıp sağa dönüp merkeze dürüst yürüyün ve asansöre binip Hollywood Road yönüne çıkın.Hong Kong gezilecek yerler, Cat StreetCat StreetŞangay Caddesi: Nikah elbisesi, ev eşyası ve tarihi eserlerin aynı sokakta bulunabileceği bir yerdir. Hemencecik her bütçeye hitap eden ürün çeşitliliği ile dikkat çekmektedir. Adres: Shangai Caddesi.Ulaşım: MTR Yau Ma Tei İstasyonu A1 çıkışından Waterloo Caddesine geçip Shangai Caddesine yürüyerek ulaşabilirsiniz.Bunlar dışarıda başta yeşim taşı ve diğer değerli taşlardan yapılma takı ve aksesuarların satıldığı Jade Market ve Hong Kong ünlü gece pazarlarından olan Temple Street Night Market, Kowloon Bölgesi’nde bulunan diğer ünlü pazarlar arasında yer alıyor.

Hong Kong Adası’ndaki Pazarlar

Chun Yeun: Modern süpermarketlere yenilmeyen bir yeme içme pazarıdır. Sebze, meyve, deniz ürünleri ve et satışı yapılmaktadır. Adres: Chun Yeun Caddesi. Ulaşım: Causeway Körfezi’nden Kuzey Noktasına giden bir tramvaya binin.Kurutulmuş Deniz Ürünleri ve Tonik Yiyecek Pazarı: Çin mutfağında kurutulmuş deniz ürünleri çoğu kez kullanılan çeşitlerdir. Bu pazarda hem kurutulmuş deniz ürünleri ayrıca de egzotik etkiler içeren yiyecek çeşitleri satılmaktadır. Adres: Sheung Wan. Ulaşım: MTR Sheung Wan 2 nolu çıkıştan çıkıp Queen’s Road Central yönüne yürümelisiniz.Gough Caddesi: Avrupa ve Çin etkilerinin birleştirildiği bu pazarda ev eşyası satışı yapılmaktadır. Bölgede gidilebilecek güzel restoranlar da mevcuttur. Adres: Gough Caddesi, Sheung Wan. Ulaşım: MTR Sheung Wan 2 nolu çıkıştan çıkıp Bonham ve Wellington Caddelerini geçip Aberdeen Sokağı’ndan Gough Caddesi’ne dönmelisiniz.Jardine’s Crescent: Giyim, aksesuar ve lokal ürün seçeneklerinin bulunabileceği bir pazardır. Fiyatların uygun olması ile tanınır. Adres: MTR Causeway Körfez İstasyonu F çıkışıLi Yuen Sokağı Doğu ve Batı: Moda pazarı olarak da bilinen bu yerde giyim ve aksesuar alışverişi yapabilirsiniz. Hazır giyim ürünlerinden el işlemesi ürünlere varlıklı bir mahsul yelpazesini görmeniz mümkündür. Adres: Li Yuen Sokağı Doğu ve Batı. Ulaşım: MTR Merkez İstasyonu C Çıkışını kullanıp Des Voeux Sokağı her tarafında Sheung Wan yönüne yürümelisiniz.Stanley Pazarı: Hong Kong’un en ünlü pazarlarındandır. Çin’e özgü ürünler edinmek istiyorsanız gitmeniz gereken yer burasıdır. Bar ve lokanta seçenekleriyle de ilgi toplamaktadır. Adres: Stanley Caddesi. Ulaşım: MTR Hong Kong İstasyonu D çıkışı, Merkez Otobüs İstasyonu’ndan kalkan 6, 6A, 6X, 66 ya da 260 numaralı otobüsler ile ulaşabilirsiniz.Tai Yuen: Nostaljik ürün satışı ile insanı çocukluğuna döndüren bir yerdir. Oyuncak pazarı olarak da aşina bu yer renkli görüntülere konut sahipliği yapmaktadır. 1980’lerden günümüze çoğu oyuncak çeşidini burada bulmanız mümkündür. Adres: Tai Yuen Caddesi. Ulaşım: MTR Wan Chai İstasyonu A3 çıkışından çıkıp 2 – 3 dakika yürümelisiniz.Hong Kong alışverişTemple Streetn sokak pazarı

Hong Kong Alışverişte Pazarlık

Hong Kong’da eğer alışverişinizin gerçek bedelini ödemek istiyorsanız mutlaka pazarlık etmelisiniz. Hong Kong’da pazarlık ederken uyarı edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu kurallar daha çok küçük ölçekli işletmelerde işe yaramaktadır. Eğer alışverişlerinizde aşağıda bahsettiğimiz hususlara itina gösterebilirseniz gezi baştan başa çok daha uygun koşullarda alışveriş yapmanız mümkün. Özellikle Hong Kong’un ünlü cadde pazarlarında mutlaka fakat mutlaka pazarlık yapın. İşte Hong Kong’da alışveriş yaparken uyarı etmeniz gereken noktalar ve önemli kurallar:

1)Düşük fiyat ile başlayın: Verilen fiyat üzerinden %20 oranda indirim seçeneğini göz önünde bulundurarak teklif verebilirsiniz. Duruma kadar bu oranı artırabilirsiniz. Fakat çoğunlukla uygulan indirim maksimum %30 -40 oranında kalmaktadır.

2Aldığınız şeyin piyasa fiyatını bilin: Özellikle büyük bir meblağ ödeyerek alışveriş yapacaksanız fiyat seçeneklerini bilmenizde fayda vardır. Bunun için önce satıcıları gezip fiyatların genel aralığını öğrenebilirsiniz.

3)Satıcıya inanmayın: Birçok ürünün benzerinin yapıldığı düşünülürse alacağınız ürünün orijinalliğini mutlaka denetim edin.

4)Pek hevesli görünmeyin: Hatta tezgahtan ya da mağazadan uzaklaşıyor gibi yapın. Bir Takım satıcılar üstünde bu muhakkak işe yaramaktadır.

5)İkram kabul etmeyin: Eğer satıcı dere, kahve ikram ediyorsa konuşarak sizi ikna edecek zaman kazanmaya çalışıyordur. Buna fırsat vermeyin.

6)Yerel para birimi ile ödeyin: Döviz değişim kurları konusunda satıcılar esnek olabileceği için lokal para birimi olan HKD ile ödeme yapmaya çalışın.

7)Uygun giyinin: Ne paranız yok izlenimi yaratacak şeyler ne de sizi varlıklı gösterecek marka ürünler giyinmeyin.

8)Büyük alışveriş merkezlerinde pazarlık yapmayın: Büyük alışveriş merkezleri ve meşhur markaların mağazalarında pazarlık imkanı büyük çoğunlukta yoktur. Bunu göz önünde bulundurun.

Sonuç olarak yukarıdaki tavsiyelere uymanız durumunda fazla daha düşük fiyatlara alışveriş yapabilirsiniz. Eğer olağan yaşantınızda alışveriş yapmayı çok fazla sevmiyorsanız maalesef kazık yemeniz garanti diyebiliriz. Bunun için bir şeyi çok sevdiğiniz çok hevesli görünüp alışveriş için fazla aceleci davranmayın. Mutlaka ama mutlaka pazarlık yapın. Ilk öneri edilen fiyatın 3’te birine ürünü alabileceğinizi unutmayın. Gerekirse satıcının tezgahını terk edin. Zaten pazarlık için onlar derhal peşinizden gelecektir.

Hong Kong gezisi baştan başa ihtiyacınız olabilecek bütün bilgilere Hong Kong Gezi Rehberi sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder