2 Eylül 2016 Cuma

Guangzhou Alışveriş Rehberi


Guangzhou alışveriş konusunda da zengin seçenekleri olan bir büyük kasaba. Şehirden kendinize ve sevdiklerinize satın alabileceğiniz birçok bölgesel armağan var. bunun dışında şehirde yer alan alışveriş merkezlerinde çoğu meşhur markanın mağazasını bulabilirsiniz. Pasajlar ise ucuz alışverişin adresi.

Çin’in Para Birimi Renminbi (Yuan)

Çin’in de kullanılan devlete ait para birimi Renminbi (Yuan)’dir. Simgesi “¥”. Mayıs 2015 verilerine göre 1 Euro yaklaşık 7 Yuan ederken 1 Amerikan Doları ise 6,2 Yuan’a denk gelmektedir.

Döviz Bozdurma: Döviz alım satım işlemi ise Çin’de birazcık sıkı. Eğer Kanton Fuarı‘na katılıyorsanız fuar alanında B binasında daha aşağı katında Bank of China’nın şubesi bulunuyor. Burada döviz bozdurabilirsiniz. Para değişmek için önce bir form dolduruyorsunuz daha sonra uzunca bir sıra bekleyip pasaportunuzu da göstererek döviz bozduruyorsunuz. Dilerseniz hiç sıra beklemeden ATM’lerden de kendiniz döviz bozdurabilirsiniz fakat kurlar burada daha düşük. Fuar açık havada şehirdeki öteki bankalarda da döviz bozdurabilirsiniz. Keza çoğu oteller de döviz bozuyor lakin sahte para verme ihtimalleri daha çok. Bu yüzden bana göre para bozdurmanın en tehlikesiz yolu bankalar. bu arada döviz bozdurduğunuz süre size verilen dekontu iyi saklayın. Eğer Çin’den ayrılırken elde kalan Yuan’larınızı iade edip Dolar olmak isterseniz bu dekontlar lazım olacak, bunlar olmadan işlem yapmıyorlar.

Guangzhou alışverişGuangzhou (Çin) Para Birimi

Guangzhou’dan Ne Alınır?

Çin’e değin gidip de alışveriş yapmadan dönmek olmaz. bir defa gittiğiniz yer Çin, bu yüzden aklınıza gelebilecek hemen hemen her şeyin burada iyi köyü bir çok kopyasını bulmak muhtemel. Ama ben şehre, ülkeye özel bir şeyler elde etmek isterim derseniz Chen Clan Academy içinde fazla güzel şişe  boyalamaları satılıyor (bunların farkı şişelerin içten boyanmış olması). Geleneksel Çin ürünleri (giysi vs) ve yeşil nehir da alınabileceklerin aralarında. bunun dışında alışık magnet vs, biblo tarzı şeyler de alınabilir. giderken nebati ürünler alternatif tıpta fazla manâlı bir yere sahip. Guangzhou’da bulunan aktar tarzı dükkanlarda çeşitli sağlık durumu sorunlarına yönelik bir çok nebati hap satılıyor. Çince tercümeler sayfasında değişik sağlık durumu sorunlarının Çince tercümeleri yer alıyor. Bunları aktarlara göstererek çeşitli ilaçlar alabilirsiniz.

Eğer Çin’nden Iphone, laptop, kamera, fotoğraf makinası gibi şeyler olmak istiyorum derseniz kendimce bu düşünceden kurtulun. Alışveriş sırasında kazıklanmamanız içten bile yok. Eğer bir ürünü lüks bir alışveriş merkezinden veya markanın kendi mağazasından almıyorsanız kutuyu açtığınızda sahte malla karşılaşmayacağınızın garantisi değil. Bana kadar ayırabiliyorsanız gezinize 1-2 gün daha katın ve hemencecik 2 saat uzaklıkta bulunan Hong Kong’a geçin. Burada ayrıca vergisiz alışveriş imkanı ayrıca de piyasadan daha düşük fiyatlara her şeyi bulmak olası.

Guangzhou alışverişÇin çayları…

Guangzhou’da Alışveriş Yapılabilecek Caddeler

Guangzhou’da alışveriş yapabileceğiniz muhakkak caddeler var, bunlar:

Beijing Lu: Guangzhou’nun en meşhur caddelerinden olan Beijing Lu alışveriş için de ideal bir merkez. Özellikle caddedeki dükkanların gece yarılarına kadar açık olması fuar çıkışı gezmek isteyenler için hoş bir fırsat olabilir. Cadde boyunca bir fazla mağaza, kafe, restoran, pasaj tarzı yerler var. Cadde üzerindeki işportacı yoğunluğu ise tarif edilemez. Eğer biriyle kazara göz göze gelirseniz yandınız hele ki meraktan da bir şeyin fiyatını sorarsanız artık fazla geç, kurtuluşunuz değil. Anında dibinizde biten işportacılar ellerindekileri size satma derdinde, eğer gösterdikleri mallar ilginizi çekmezse hemen sağdan soldan öbür mallar çıkartıyorlar. En hoş yol bana tarafından uzakta çaktırmadan ne saatıklarına bakın, ilginize çeken bir şey olursa o süre işportacılara bulaşın yahut sinir katsayınızın artmasına sebep olabilirler. Ast pazarlık Guangzhou’da olmazsa olmaz. Bir şey alırken fiyatın size önerge edilen rakamın 3te biri hatta 4 te biri olduğunu unutmayın. Pazarlıktan hoşlanmazsanız kazık yiyeceğiniz bir gerçek. Cadde üzerinde bir fazla pasaj bulunsa da eğer markalı mahsul isterseniz meşhur markalar çoğunlukla büyük avm lerde yer alıyor. Beijing Lu’daki pasajlarda genellikle markasız mallar satılıyor. Caddeden ayrılmadan dilerseniz seyyar satıcıların sattığı tropikal meyvelerden , meyve sularından içebilirsiniz.

ShangXiaJiu Lu: Guagnzhou’daki bir diğer ünlü alışveriş caddesi  ShangXiaJiu Lu. Cadde üzerinde bir çok mağaza, kafe, lokanta var. Sokak üzerinde en hoşumuza giden yerlerden biri de cadde girişinde yer alan akarsu dükkanı. Çay kültürü Çin’de de fazla önemli bir yere sahip. Özellikle Çin Çayı neredeyse Çin’e dışarı giden tanıdıklardan istenilenler listesinde bir numara yer alıyor. Guanghzou’da da akarsu dükkanlarında istediğiniz dek, dükkandaki tüm çayları satın almadan deneyebilirsiniz. Satılan çaylar ise çok hoş vakumlanmış şekilde satılıyor. Size verilecek nehir siparişi yüklü miktarda olacağı için çayların bavulda eksik yer kaplaması kayda değer bu yüzden vakumlu paketler bu noktada hayatınızı kurtarıyor

Guangzhou alışveriş rehberiShangxiajiu Caddesi, Guangzhou

Guangzhou Alışveriş Merkezleri

Türkiye’de bulunmayan, bulunsa da çok küçük mağazalara sahip olan dünyaca ünlü markalar Guangzhou’daki bir çok avm de yer alıyor. Tanıdık markaların fiyatlar ise ilgi çekici bir şekilde Türkiye’den pahalı. Aynı markaların benzer ürünlerini Türkiye’de çok daha ucuza alabilirsiniz. Yalnız bazı alışveriş merkezlerinde Boyner ve Ykm tarzı bol çeşitlilikte ürün satan yerler bulunuyor. Buralarda fazla daha yerinde fiyatlara özellikle giysi bulmak olası. Guangzhou’da bulunan ünlü alışveriş merkezlerinde bazıları ise şunlar:

Grandview Mall (Zhengjia Plaza)La Perle (Türk restoranı Sultan’ın olduğu yer)China PlazaTee MallZhongtian Shopping MallFriendship StoreWangfujingOnelink PlazaGuangzhou alışveriş merkeziGrandview Mall, Guangzhou Alışveriş Merkezi

Guangzhou’daki Toptancılar & Pasajlar

Guangzhou’da ayrıca toptan alıp satış istediğiniz mallara karşın alışveriş yapıldığı hem de perakende alışverişin de olduğu bir fazla ünlü toptancı ve pajaj var. Üstelik çarşıları ziyaret etmek için illa toptancı olmanıza gerek değil, toptancılardan bir kısmı perakende satış da yapıyor tabi fiyatları değiştirerek. Yani tek bir tane alacağınız mahsul fiyatı derhal mağaza fiyatına çekiliyor. Bu yüzden çanta ve ayakkabıcılar çantası gibi yerler bir iki tane bir şey alacaklar için öyle de ekonomik olmuyor. Guangzhou’da Pabuç ve Çantacılar Çarşısı ile Oyuncakçılar Çarşısını gezmiş biri olarak burada satılanların aslında çok da ekonomik olduğunu söyleyemem. Ast boş vaktiniz varsa ya da gezip bir us olmak isterseniz şehirde pasaj, toptancı çarşısı ve lüks markaları barındıran alışveriş merkezinden bol bir şey değil. Şehirdeki en meşhur toptancılar ise şunlar:

Haiyin Elektronik PazarıBilgisayarcılar ÇarşısıAyakkabıcılar ÇarşısıÇantacılar (Deri) ÇarşısıBaşörtüsüSaatçiler ÇarşısıTekstilciler Çarşısı (2 adet)Bez MarketiDekorasyon, tablo vb. ürünler PasajıAkvaryumcular ÇarşısıGözlükçüler ÇarşısıOyuncak ve Aksesuar ÇarşılarıBebek ve Çocuk Ürünleri Çarşısı

İhtiyacınız olabilecek hemen hemen tüm eşyalar bu çarşılarda. Yalnız her yerde uyarmakta avantaj var bu çarşıdaki satıcıların bir birçok perakende satış yapmayabiliyor . Bu yüzden pasajlar hakkında daha ayrıntılı araştırma yapmanızı öğüt ederim.

Şehirde alışveriş yapabileceğiniz bütün bu adreslerin Çince karşılıklarını Çince Tercümeler sayfasında bulabilirsiniz. başkaca Guangzhou gezisi ile alakalı olabilecek bütün manâlı bilgiler Guangzhou Seyahat Rehberi sayfasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder